Ştiri locale

Două firme care oferă servicii turistice, sancţionate de Protecţia Consumatorilor Covasna

Două firme din judeţul Covasna, profilate pe turism, au fost sancţionate de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC), în urma unui control în care s-au descoperit mai multe nereguli, informează conducerea instituţiei.

Potrivit şefului CJPC Covasna, Mircea Diacon, un operator economic din localitatea Ozunca Băi, care punea la dispoziţia turiştilor o „casă la cheie”, a fost amendat cu 4.000 de lei şi i-a fost suspendată activitatea pentru lipsa certificatului de clasificare.

„SC Vaygias 3 SRL deţine în localitatea Ozunca Băi o casă compartimentată în două cu funcţiuni de cazare turistică oferită consumatorilor sub denumirea de ‘Casă la cheie’, noţiune inventată de operatorul economic, care nu se regăseşte în categoria structurilor de primire turistică cu funcţiuni de cazare, conform Normelor metodologice privind eliberarea certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistică cu funcţiuni de cazare şi alimentaţie publică, emis de către Ministerul Turismului, fără a deţine un certificat de clasificare eliberat de către instituţia publică responsabilă în domeniul turismului prin care se certifică nivelul de confort, calitatea dotărilor şi a serviciilor prestate. Operatorul economic a fost sancţionat contravenţional cu amenda în sumă de 4000 lei şi măsură complementară oprirea temporară a prestării serviciilor”, a scris Mircea Diacon, pe pagina de Facebook Protecţia Consumatorilor Covasna.

Un alt agent economic, care administrează un spaţiu turistic în Băile Balvanyos, a fost sancţionat pentru lipsa autorizaţiei de funcţionare a barului, precum şi a analizelor fizico-chimice a apelor minerale şi mofetei.

„SC Arbor Tours SRL deţine ‘Băile Csiszar’ în localitatea Balvanyos, unde sunt bazine cu apă minerală, mofetă, bar şi un spaţiu de relaxare. Operatorul economic nu deţine autorizaţie de funcţionare pentru bar de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi nici nu a putut prezenta analizele fizico-chimice ale surselor hidrominerale privind atestarea valorii terapeutice a acestora. De asemenea, nu a putut prezenta buletinul de analiză a gazului mofetic privind compoziţia chimică, conform Normelor stabilite de Institutul Naţional de Recuperare, Medicină fizică şi Balneoclimatologie în perspectiva în care consumatorii sunt informaţi ca indicaţii terapeutice binefăcătoare asupra bolilor nervoase, reumatism, boli ale organelor genitale la femei, boli cardiovasculare, dezinfectant etc. Aceste informaţii au fost preluate din articolele unor ziare vechi, aşa cum a susţinut operatorul economic”, se mai arată în postarea făcută pe reţeaua de socializare.

Firma a fost sancţionată contravenţional cu 5.000 lei şi i-a fost sistată temporar activitatea.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio