Ştiri locale

Două filme proiectate de TAM la Sfântu Gheorghe în decembrie

Teatrul Andrei Mureșanu le-a pregătit iubitorilor de film o surpriză cinematografică de care se vor putea bucura în ziua de 11 decembrie, când două pelicule românești vor fi proiectate la noua Sală Arta. Este vorba despre „Lumea e a mea”, o producție a anului 2014, în regia lui Nicolae Constantin Tănase, și „Un etaj mai jos”, regizat de Radu Muntean, care a fost lansat în cinematografe în 18 septembrie 2015.

Lumea e a mea” este o dramă despre generația 2000, aduce în prim-plan povestea unei adolescente ca oricare alta din Constanța. Larisa vrea multe de la viață: bani, valoare, influență, popularitate și respect. Și acum, fiind îndrăgostită, va face totul pentru a le obține. Este un film colorat și amar, viu și strident, despre revolta inutilă a unei generații pentru care notorietatea se măsoară în vizualizări pe Youtube și like-uri pe Facebook.

Publicitate

Din distribuție fac parte Ana Maria Guran, Iulia Ciochină, Oana Rusu, Ana Vatamanu și Florin Hrițcu.

Un etaj mai jos” spune povestea lui Pătrașcu, care, după ce are ghinionul de a fi unicul martor la o altercaţie domestică ce se sfârşeşte cu o crimă, trebuie să înfrunte doi „vecini” foarte apropiaţi: unul este ucigaşul, celălalt este propria sa conştiinţă.

„Un etaj mai jos” a avut premiera mondială în această primăvară, la Festivalul de la Cannes, în selecția oficială Un Certain Regard. Imediat după proiecţia de gală de la Cannes, presa internaţională a apreciat noul lungmetraj al lui Radu Muntean, care până în prezent a fost selecționat și la Festivalul Internațional de Film de la Toronto – secțiunea Contemporary World Cinema și BFI London.

La Sfântu Gheorghe, proiecțiile sunt programate de la ora 17.00, respectiv 19.00.

Teatrul Andrei Mureşanu

Biroul de presă –

Publicitate
Publicitate
banner we radio