Ştiri locale

Două fete, rănite grav pe pârtia mare de la Șugaș Băi. Una dintre ele şi-a pierdut cunoştinţa

Două fete au ajuns vineri la spital după ce au suferit răni grave în timp ce se aflau pe pârtia mare de schi din stațiunea Șugaș Băi.

Potrivit Salvamont Covasna, în urma unei căzături, o fată de 13 ani și-a pierdut cunoștința și a suferit multiple traumatisme, fiind preluată de urgență de un echipaj medical. O altă fetiță, de 12 ani, a suferit răni la spate și a fost preluată cu Salvarea după ce salvatorii montani i-au acordat primul ajutor.

Publicitate

„În data de 29.01.2021 au avut loc două accidente grave pe domeniul schiabil de la Șugaș Băi. O minoră de 13 ani la concursul de schi de pe pârtia mare a pierdut controlul şi a căzut. Și-a pierdut cunoştinţa şi a suferit mai multe traumatisme. După acordarea primului ajutor a fost predată echipajului medical de urgență. Tot pe pârtia mare, ca urmare a unei căzături, o minoră de 12 ani s-a rănit la spate. După acordarea primului ajutor a fost predată echipajului medical de urgență. Vă rugăm să respectați codul de conduită pe pârtiile de schi!”, transmit reprezentanții Serviciului Public Salvamont Covasna.

De la deschiderea sezonului de schi din acest an, pe pârtiile de schi din județ s-au petrecut deja 9 accidente, respectiv 8 în stațiunea Șugaș Băi și unul la Covasna. Trei dintre acestea s-au soldat cu răni grave.

Salvamontiștii fac din nou apel la turiști să respecte codul de conduită pe pârtiile de schi, să își adapteze viteza în funcție de gradul de dificultate și de pregătirea pe care o au, să nu staționeze pe mijlocul pârtiei, și să respecte indicatoarele de semnalizare și balizele de marcare.

De asemenea, nu trebuie să lipsească echipamentele de protecție.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio