Ştiri locale

Două autoutilitare care transportau deşeuri periculoase şi nepericuloase, confiscate de Poliţie la Băţani

Două autoutilitare cu ajutorul cărora erau transportate, fără documente, mai multe deşeuri feroase, printre care şi unele periculoase, au fost confiscate de poliţiştii covăsneni în urma unei acţiuni care a avut loc în weekend, în zona localităţii Băţani, cu sprijinul Gărzii de Mediu Covasna.

Prima acţiune a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar cea de a doua a avut loc sâmbătă seara, respectiv în datele de 3 şi 4 decembrie, ambele fiind derulate de IPJ Covasna, cu sprijinul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

Publicitate

„Reprezentantul Gărzii de Mediu Covasna a fost prezent la activitatea de cântărire și a procedat la identificarea și clasificarea deșeurilor. Acestea au fost predate la o unitate autorizată, după care s-a procedat la confiscarea autoutilitarelor de către IPJ Covasna”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Covasna.

Comisarul-şef al Gărzii de Mediu, Lucian Cândea, a precizat că în urma acţiunii, pe lângă confiscarea celor două autoutilitare, poliţiştii covăsneni au aplicat şi sancţiuni în valoare de circa 35.000 de lei.

„A fost o acţiune a Poliţiei, ei ne-au solicitat ca să identificăm ce tipuri de deşeuri sunt. Într-una dintre maşini s-au descoperit deşeuri feroase nepericuloase, iar în cealaltă erau şi deşeuri feroase, dar şi frigidere, aragaze, şi deşeuri periculoase, DEE-urile intră la categoria deşeurilor periculoase, deoarece unele au freon, componente electrice şi electronice în componenţă. Acţiunea a avut loc în zona Băţani-Herculian, acolo au fost opriţi în trafic de către Poliţie. Vineri am fost sunaţi de către Poliţie, în jurul orei 01:00 noaptea, iar sâmbătă am fost sunaţi în jurul orei 19:00. Cei de la Serviciul Arme şi Explozivi au aplicat sancţiuni, din câte ştiu, undeva în jur de 35.000 lei”, a explicat comisarul-şef.

De la începutul acestui an, în urma acţiunilor derulate de Garda de Mediu şi IPJ Covasna pe raza judeţului, au mai fost confirscate 3 căruţe şi o autoutilitară cu ajutorul cărora erau transportate ilegal deşeuri.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio