Ştiri locale

Două autospeciale noi pentru stingerea incendiilor intrate în dotarea ISU Covasna în 2021

Parcul auto al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna s-a îmbogățit anul trecut cu două autospeciale noi pentru stingerea incendiilor, printre care o autopompă cisternă pentru incendii de pădure, cu toate acestea, niciuna dintre autospecialele vechi nu a fost scoasă din uz.

În prezent, cel mai vechi autovehicul din dotarea instituției este o autospecială cu apă și spumă cu o capacitate de 9.000 litri, fabricată în 1979, care în prezent se află în dotarea Pichetului de Pompieri Întorsura Buzăului.

Publicitate

Într-un răspuns la solicitarea We Radio, reprezentanții ISU Covasna au transmis că pentru completarea parcului auto și îmbunătățirea activității salvatorilor covăsneni ar mai fi necesară achiziționarea unor autospeciale pentru stingerea incendiilor, cu apă și spumă, cu o capacitate de 9.000-10.000 de litri.

La finalul anului 2020, conducerea instituției preciza că jumătate dintre autospecialele din dotare aveau peste 15 ani vechime, unele dintre autospecialele de stingere cu apă și spumăaveau chiar și peste 40 de ani vechime.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio