Ştiri locale

Donaţie din partea HS Timber Group pentru o ambulanță SMURD la ISU Covasna

Parcul auto al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna se va îmbogăți cu o ambulanță SMURD tip B2, cu ajutorul căreia salvatorii vor putea să intervină pentru acordarea primului ajutor în orașul Covasna și în localitățile învecinate, investiția fiind posibilă printr-o donație făcută de HS Timber Productions Reci.

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a declarat joi, după ședința ordinară a lunii noiembrie, în cadrul căreia a fost votat referatul privind acceptarea sponsorizării, că noua ambulanță va avea un sector de intervenție format din 7 unități administrativ-teritoriale, respectiv Covasna, Valea Mare, Boroșneu Mare, Brateș, Comandău, Zăbala și Zagon, care însumează 19 localități cu o populație de aproximativ 28.000 de locuitori.

Publicitate

Acesta a mai precizat că donația, în cuantum de 80.000 de euro, va fi completată cu suma de 30.000 de euro din bugetul Consiliului Județean, urmând să fie demarate procedurile de achiziție publică.

„Avem aprobarea Consiliului Județean de a încheia un contract de sponsorizare cu firma HS Timber Productions, care ne-a oferit 80.000 de euro pentru a cumpăra o ambulanță de tip B2. Această sumă trebuie completată cu încă vreo 30.000 de euro din bugetul nostru, pentru a lansa licitație și a cumpăra această autospecială. Această ambulanță urmează să intervină pentru acordarea primului ajutor în orașul Covasna și în jurul orașului Covasna, este vorba despre 19 localități (…) Acoperă nevoile a aproape 28.000 oameni, iar cele mai mari distanțe sunt de la Covasna șa Valea Mare – 23 de kilometri, și de la Covasna până în Comandău – circa 20 de kilometri. HS Timber Productions a răspuns pozitiv la solicitările noastre, ale ISU și ale Consiliului Județean Covasna, și va acorda această sumă, iar pe aceasta cale dorim să mulțumim conducerii societății pentru ajutorul acordat”, a declarat Tamás Sándor.

În ceea ce privește necesitatea acestei donații, conform Referatului de aprobare a sponsorizării,  în bugetul județului Covasna, care este finanțatorul achizițiilor realizate de ISU Covasna, nu existau fonduri suficiente pentru achiziționarea autospecialei, a cărei valoare a fost estimată la 530.000 lei cu TVA.

Tamás Sándor a mai precizat că, recent, în dotarea ISU Covasna au intrat un ATV cu remorcă, acesta urmând să fie utilizat la misiuni de stingere a incendiilor și pentru salvarea persoanelor  din zonele greu accesibile.

„Am achiziționat acum ceva timp și acum a sosit un ATV și o remorcă pentru ISU Covasna. ATV-ul poate fi utilizat pentru misiuni de stingere a incendiilor și de salvare a oamenilor în zone greu accesibile – păduri, construcții izolate, și așa mai departe. Are o capacitate de transport pentru două persoane, și este prevăzută cu o remorcă de transport terestru”, a declarat președintele CJ Covasna, potrivit căruia, investiția a costat 70.000 de lei.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio