Info Trafic

Doi şoferi cercetaţi de poliţiştii covăsneni pentru conducere în stare de ebrietate

Miercuri, 20 septembrie, ora 00:20, poliţiştii din mun. Sf. Gheorghe au fost sesizaţi prin numărul de urgenţe 112, despre faptul că pe DN12 circulă o autoutilitară având mers sinuos, de pe o parte pe alta a sensului de mers.

Ajunşi la faţa locului poliţiştii au identificat conducătorul autoutilitarei implicat în eveniment ca fiind un bărbat în vârstă de 46 ani care emana halena alcoolică.

Publicitate

Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Secţia UPU a Spitalul Judeţean din Sf. Gheorghe, unde i-au fost recoltate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, marţi, 19 septembrie, orele 20:15, echipajul de poliţie rutieră, aflat în serviciu pe raza mun. Tg. Secuiesc a fost anunţat despre producerea unui accident rutier cu pagube la intersecţia dintre străzile Fabricii şi Gării din mun. Târgu Secuiesc.

În urma verificărilor s-a stabilit că în eveniment a fost implicat un autoturism care nu a acordat prioritate la efectuarea virajului la stânga pe str. Gării, lovind o autoutilitară care circula regulamentar. Şoferul autoturismului a fost testat cu aparatul alcotest Drager, care a indicat o valoare de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal Tg. Secuiesc, unde i-a fost recoltată o probă biologică de sânge în vederea determinării gradului de intoxicaţie etilică.

În ambele cazuri cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Compartimentul Relaţii Publice

Comisar de poliţie Bartok Alexandru

Publicitate
banner we radio