Ştiri

VIDEO. Doi sirieni au fost prinşi de poliţiştii de frontieră în timp ce încercau să intre în România

Doi cetăţeni sirieni au fost prinşi de poliţiştii de frontieră în timp ce încercau să intre în România ascunşi sub patul din cabina unui tir, condus de un cetăţean turc, informează Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

„În data de 15.08.2016, ora 01.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară cetăţeanul turc Serdal K., în vârstă de 35 ani, la volanul unui autocamion cu remorcă, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, fructe din Turcia pentru Danemarca. Cu ocazia controlului specific, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, folosind aparatura pentru detecţia bătăilor inimii, a depistat în cabina şoferului, ascunse sub patul de odihnă al acestuia, două persoane de sex masculin”, potrivit unui comunicat remis de IGPF.

Publicitate

Ce doi cetăţeni sirieni, în vârstă de 16 şi respectiv 19 ani, le-au declarat poliţiştilor de frontieră că „la sfârşitul lunii trecute au plecat din Turcia cu intenţia de a ajunge în Germania, îndrumaţi fiind, prin telefon, de un conaţional a cărui identitate nu o cunosc”.

Şoferul turc i-ar fi preluat, duminică, dintr-o parcare din Bulgaria.

„Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, camionul, şoferul turc şi cei doi imigranţi au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, mai informează IGPF.

Publicitate
Publicitate
banner we radio