Ştiri locale

Doi pui de urs găsiţi morţi în apropierea municipiului Sfântu Gheorghe

Doi ursuleţi au fost găsiţi morţi în apropierea municipiului Sfântu Gheorghe, aceştia fiind ucişi, cel mai probabil, de un urs adult, au anunţat, vineri, reprezentanţii Gărzii de Mediu Covasna.

“În data de 30.05.2024 ca urmare a unui apel telefonic din partea IPJ Covasna, prin care am fost informaţi despre faptul că pe raza localităţii Sfântu Gheorghe se află două cadavre de urşi, reprezentanţii Gărzii de Mediu Covasna, APM Covasna, IPJ Covasna, IJJ Covasna, Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe şi medicul veterinar s-au deplasat la faţa locului unde au constatat faptul că cei doi pui de urşi au decedat în urma unei prădări intraspecifice. Din dispoziţia comisarului Gărzii de Mediu Covasna, cadavrele de urşi au fost transportate spre incinerare la o unitate autorizată”, se arată într-o postare pe Facebook.

Şeful Gărzii de Mediu Covasna, Lucian Cândea a declarat, pentru AGERPRES, că ursuleţii nu aveau mai mult de 2-3 luni, iar medicul veterinar apreciază că au fost ucişi de către un mascul.

Potrivit acestuia, Garda de Mediu Covasna a fost sesizată anul acesta în legătură cu moartea accidentală a opt urşi, majoritatea loviţi de maşini sau de tren.

“Anul acesta am avut şase urşi accidentaţi mortal de tren sau de maşini, iar cu aceştia doi sunt opt. Anul trecut au fost 18, iar cu un an înainte, cinci”, a precizat Lucian Cândea.

Luna aceasta o ursoaică şi doi dintre cei trei pui ai ei au murit după ce au fost loviţi de un tren în apropierea localităţii Ozun. Cel de-al treilea ursuleţ a fost capturat şi transportat în judeţul Harghita, la un centru de reabilitare a puilor orfani.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio