Ştiri locale

Doi profesori din Sfântu Gheorghe, confirmaţi cu COVID-19. Două clase intră în scenariul roșu

Elevii a două clase de la Liceul Teologic Reformat și Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe au intrat în scenariul roșu, iar întreg procesul educativ se va desfășura online până în data de 5 martie, după ce două cadre didactice au fost diagnosticate cu COVID-19.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, este vorba despre elevii clasei pregătitoare R de la Liceul Teologic Reformat, și cei ai clasei a IV-a B de la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”, pentru care s-a luat decizia ca timp de 14 zile activitatea față în față să fie suspendată.

Publicitate

Începând de marți și până la finalul acestei săptămâni, toate unităţile de învăţământ din oraşul Covasna au intrat în scenariul galben, ca urmare a depăşirii ratei de infectare de un caz de COVID-19 la mia de locuitori.

Astfel, potrivit IȘJ Covasna, cu excepția preşcolarilor, a elevilor din învăţământul primar, din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, şi cei din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, ceilalți elevi vor învăţa online.

În majoritatea unităţilor de învățământ din judeţ activitatea didactică se desfăşoară conform scenariului verde.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Covasna, marți, la nivelul județului incidența cumulată a cazurilor de infectare (fără focare) pentru ultimele 14 zile era de 0,69 la mia de locuitori.

În localitățile Ariușd, Boroșneu Mare, Covasna, Mărcușa și Zagon incidența cumulată în ultimele 14 zile (fără focare) a depășit 1,5 cazuri la mia de locuitori; în vreme ce localitățile Sfântu Gheorghe, Chilieni, Dalnic, Floroaia, Mereni, Sita Buzăului și Zăbala au incidența cumulată mai mare decât un caz la mia de locuitori însă fără a depăși valoarea de 1,5.

Totodată, un număr de 101 localități covăsnene nu au înregistrat cazuri în ultimele 14 zile.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio