Ştiri

VIDEO. Doi leoparzi ai zăpezilor, noile vedete la Zoo Braşov

Doi leoparzi ai zăpezilor sunt noile vedete ale Grădinii Zoologice din Brașov. Chiar dacă deocamdată sunt cam timide, felinele i-au cucerit deja pe vizitatori.

Leoparzii zăpezilor au fost aduşi din Anglia, la finalul lunii trecute. Până acum, au stat în carantină, ca să se acomodeze cu noua lor casă şi cu îngrijitorii.

Rois Roger, șef serviciu ocrotirea animalelor și protectia mediului Grădina Zoologică Brașov: \”Au reacționat mai bine decât ne așteptam, inițial am crezut că nu le vom vedea ieșind afară decât peste vreo 14 zile, dar după 3-4 zile curiozitatea și-a spus cuvântul, au explorat tot ce aveau de explorat\”.

Masculul, Jammu, are nouă ani, iar femela a fost botezată Blizzard. Animalele cântăresc în jur de 50 de kilograme. Primesc hrană din două în două zile – carne de vită, cal, iepure și pui.

Copil: \”Cred că le e frică și sunt speriați pentru că e atâta lume\”.

Vizitator: „Știam că e deschiderea astăzi și am zis să-i vadă, dar văd că stau cam ascunși.”

Alin Pînzaru, director Grădina Zoologică Brașov: „Sunt animale timide, din sălbăticie și vă dați seama că le e foarte greu să iasă și să se lase văzuți cu atâția vizitatori, cu copii, dar pe parcurs, se vor obișnui și sunt convins că o să-i putem vedea\”.”

Specia e ameninţată cu dispariţia. În lume mai sunt cel mult 6.000 de leoparzi ai zăpezilor, dintre care o treime trăiesc în captivitate. În România mai există un singur exemplar, la Bucureşti.

Publicitate
banner we radio