Ştiri locale

Doi harghiteni au furat numerele unei maşini din Sfântu Gheorghe

Poliţiştii covăsneni au identificat la Sfântu Gheorghe doi bărbați, în vârstă de 39 și 70 de ani, ambii din județul Harghita, care au sustras ambele plăcuțe cu numărul de înmatriculare ale unui autoturism aflat într-o parcare de pe raza municipiului. Plăcuțele au fost recuperate de la făptași și înapoiate proprietarului, iar cei doi sunt cercetați acum pentu furt.

Tot pentru furt sunt cercetați și doi minori de 13 ani, care au sustras două biciclete. În urmă cu câteva zile, unul dintre ei a sustras o bicicletă din anexa unei gospodării din Valea Crișului, iar celălalt a sustras o altă bicicletă lăsată neasigurată pe o stradă din Sfântu Gheorghe. În ambele cazuri bunurile sustrase au fost recuperate și restituite persoanelor păgubite.  

Un alt bărbat de 41 de ani din Sfântu Gheorghe este cercetat penal, el fiind bănuit că în data de 20 aprilie a.c. a distrus oglinda retrovizoare a unui autoturism parcat. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.

Miercuri, polițiștii din Sfântu Gheorghe au fost sesizați despre faptul că un minor ar fi fost acostat pe stradă de doi necunoscuți, care l-ar fi amenințat cu acte de violență. În urma cercetărilor efectuate, în scurt timp de la sesizare oamenii legii au identificat doi minori de 11 și 13 ani, bănuiți de comiterea acestei fapte. Din verificări a reieșit că cei doi au amenințat victima cu acte de violență și au sustras 10 lei de la aceasta. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie.

Polițiștii desfășoară în permanență activități pentru depistarea persoanelor care comit ilegalități și pentru tragerea acestora la răspundere, potrivit prevederilor legale. Oamenii legii îi sfătuiesc pe cetățeni să sesizeze în cel mai scurt timp poliția, atunci când sunt victime sau martori la comiterea unor infracțiuni. Cu cât sesizarea este făcută mai repede, cu atât cresc șansele ca făptașii să fie identificați și chiar prejudiciul recuperat.

banner we radio