Ştiri locale

Doi elevi ai Liceului „Constantin Brâncuși”, marele premiu la un concurs gastronomic în judeţul Braşov

Doi elevi de clasele a IX-a și a XI-a ai Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe au câștigat locul I la un concurs gastronomic organizat, vineri, de Colegiul pentru Agricultură și Industrie Alimentară „Țara Bârsei” din Prejmer, la care au mai luat parte echipe de elevi din Brașov, Prejmer, Întorsura Buzăului, Târgu Secuiesc și Tălmaciu-Sibiu.

Competiția „Rețeta succesului – tigaie sau grătar”, aflată la prima ediție, face parte din Calendarul activităților educative ale județului Brașov, iar tema aleasă a fost „Chiftele, mici sau cârnați preparați după rețete tradiționale”.

Cei doi elevi ai Liceului „Constantin Brâncuși” – Gabriel Colceriu (clasa a XI-a B) și Denisa Ilieș (clasa a IX-a B) – au câștigat marele premiu cu o rețetă de chifteluțe secuiești în sos de smântână cu tarhon.

„Suntem extrem de mândri să felicităm doi dintre elevii noștri talentați de la Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși din Sfântu Gheorghe, pentru performanța lor uluitoare la concursul gastronomic organizat de Colegiul pentru Agricultură și Industrie Alimentară Țara Bârsei – Prejmer. Gabriel Colceriu din clasa a XI B și Denisa Ilieș din clasa a IX B au reușit să câștige Locul I cu preparatul lor delicios, Chifteluțe secuiești cu sos de smântână cu tarhon. Cu pasiune și pricepere, au demonstrat că arta culinară poate fi înălțată la rang de artă! Nu putem să nu menționăm și efortul extraordinar al doamnelor maistru Hess Marlena Beatrice și Dull Mariana, care i-au ghidat și pregătit în mod excepțional pe cei doi câștigători. Competiția a fost una acerbă, cu alte 6 echipe de la licee tehnologice din Prejmer, Brașov, Întorsura Buzăului, Târgu Secuiesc și Tălmaciu-Sibiu, dar talentul, determinarea și dragostea pentru arta culinară i-au propulsat pe Gabriel și Denisa în fruntea clasamentului (…) Felicitări din nou, Gabriel și Denisa! Sunteți o sursă de inspirație pentru toți colegii voștri și o dovadă vie că pasiunea și dedicarea pot duce la realizări remarcabile în orice domeniu”, au transmis reprezentanții Liceului „Constantin Brâncuși”, într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestora, competiția încurajează consumul preparatelor realizate după rețete tradiționale, promovează arta culinară autentică și o alimentație sănătoasă, bazată pe ingredientele specifice și tehnici de gătit tradiționale, moștenite de la părinți și bunici.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio