Ştiri locale

Doi covăsneni au fost arestaţi după ce au răpit un cetăţean austriac la Sfântu Gheorghe

UPDATE! Din cercetările efectuate de polițiști, a reieșit faptul că cei doi l-ar fi adus pe cetățeanul austriac în municipiul Sfântu Gheorghe, sub promisiunea că se va căsători cu o femeie, prezentată de către aceștia ca fiind fiica bărbatului de 47 de ani, respectiv sora celui de 25 de ani, situație care nu corespundea realității.

În acest sens, cetățeanul austriac ar fi plătit, în repetate rânduri, diverse sume de bani, totalizând aproximativ 7.000 de euro, către cei doi bărbați.

Publicitate

În toată perioada petrecută în municipiul Sfântu Gheorghe, pe parcursul lunii octombrie, victimei i-ar fi fost restrâns dreptul de circulație de către cei doi bărbați, neputând să se deplaseze decât în proximitatea acestora și doar cu însoțitor.

De asemenea, cetățeanului austriac i-ar fi fost sustrase două televizoare, un laptop și un telefon mobil, bunuri care ar fi fost vândute sau amanetate.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 8.600 de euro.

________________

Ştirea iniţială:

În data de 31.10.2020 Parchetul de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii N.J. în vârstă de 47 de ani şi B.Zs. în vârstă de 25 de ani domiciliaţi în mun. Sf. Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, lipsire de libertate în mod ilegal, efectuarea de operaţiuni financiare in mod fraudulos şi furt. În aceeaşi dată, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Sf. Gheorghe a admis propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţi pentru o perioadă de 30 de zile.

S-a reţinut că la sfârşitul lunii septembrie 2020, sub falsa promisiune a încheierii unei căsătorii, cei doi inculpaţi au adus persoana vătămată, cetăţean austriac în vârstă de 46 de ani, din localitatea Granz-Austria la domiciliul unuia dintre inculpaţi din localitatea Sf. Gheorghe, cu scopul de a deposeda persoana vătămată de diferite sume de bani. Inculpaţii au restrâns dreptul de circulaţie al persoanei vătămate prin ameninţări cu acte dc violenţă, au deposedat victima de bunurile aduse din Austria pe care le-au vândut sau amanetat şi în continuarea activităţii infracţionale, inculpaţii au retras de pe cardul bancar al victimei suma de 1.800 de lei.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe continuă cercetările în cauză.

Facem precizarea cu punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penala având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie, sa înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

(Comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe)

Publicitate
banner we radio