Ştiri locale

Doi bărbaţi cu cagule au furat 5.000 de lei dintr-o sală de jocuri din Sfântu Gheorghe

La  data de 6 noiembrie a.c., în jurul orei 05.00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au fost sesizați despre faptul că persoane necunoscute au pătruns în incinta unei societăți comerciale de tip sală de jocuri, din municipiul Sfântu Gheorghe, de unde au sustras o sumă de bani.

La fața locului s-au deplasat echipaje de poliție și jandarmi, care au stabilit că doi bărbați ar fi intrat în incinta barului cu cagule pe față și mânuși pe mâini, ar fi lovit un bărbat care se afla în incinta unității comerciale, după care i-ar fi solicitat, prin amenințări, casierei să le înmâneze suma de bani deținută.

Publicitate

În urma unui amplu complex de activități investigative, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale,  Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe și Serviciului Criminalistic, au identificat doi bărbați, de 23, respectiv 34 de ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunii.

Din cercetările efectuate a reieșit că, în noaptea de 5 spre 6 noiembrie 2022, cei doi bărbați ar fi pătruns în curtea unei societăți comerciale, din municipiul Sfântu Gheorghe, de unde ar fi sustras un autoturism.

Ulterior, folosindu-se de autoturismul furat, aceștia s-ar fi deplasat la unitatea comercială menționată anterior, unde ar fi lovit un bărbat și ar fi sustras aproximativ 5.000 de lei de la angajata barului, prin întrebuințarea de amenințări.

În urma unei mobilizări extinse de forțe și a activităților întreprinse, în jurul orei 14.30, cei doi bărbați au fost localizați în parcarea unui centru comercial, din municipiul Sfântu Gheorghe, fiind imobilizați de polițiști și conduși la sediul I.P.J. Covasna pentru cercetări.

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați organelor judiciare competente pentru luarea măsurilor legale.

În cursul anchetei desfășurate autoturismul sustras a fost descoperit de polițiști, abandonat, în extravilanul municipiului Sfântu Gheorghe, fiind predate persoanei vătămate.

În cauză, cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și furt în scop de folosință.

De asemenea, din cercetări polițiștii au stabilit că bărbatul de 23 de ani, despre care există indicii că ar fi condus autoturismul, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În consecință față de acesta se efectuează cercetări și pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio