Ştiri locale

DOCUMENT. Rezultate finale Alegeri Parlamentare în judeţul Covasna

Autoritatea Electorală Permanentă a publicat rezultatele finale după numărarea tuturor voturilor din cele 214 secţii de votare din judeţul Covasna.

Conform rezultatelor, UDMR câştigă detaşat alegerile din judeţ, cu peste 70% atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor. Pe locul 2 la mare distanţă se situează PSD, cu 8% din voturi, urmat de PNL cu puţin peste 5% şi USR-PLUS cu aproape 5% din voturi.

Publicitate

Click pe pozele de mai jos pentru mărire:

Rezultate SENAT:

Rezultate CAMERA DEPUTAŢILOR:

În urma acestor rezultate, UDMR obţine direct trei mandate de deputat şi unul de senator, al patrulea mandat de deputat şi al doilea mandat de senator urmând să fie acordate la redistribuire.

Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, prezenţa finală la vot în judeţul Covasna a fost de 31,18%, faţă de 38,25% cât a fost la alegerile parlamentare din 2016.

Pe listele electorale permanente au fost înscrise 181.419 persoane şi la vot s-au prezentat 56.583, dintre care 3.155 au votat pe liste suplimentare şi 1.814 cu urna mobilă.

Localităţile cu cea mai mare prezenţă la vot au fost Valea Scurtă şi Harale, cu peste 71%, iar la polul opus, localităţile Hăghig şi Araci, cu aproape 19%.

Publicitate
banner we radio