Ştiri locale

DOCUMENT DSP Covasna: Sfântu Gheorghe a ajuns în scenariul galben. Rata de incidenţă este sub 3 la mie

La solicitarea We Radio, conducerea DSP Covasna ne-a comunicat datele valabile pentru ziua de luni, 14 decembrie, privind rata incidenţei cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori cumulată în ultimele 14 zile în localităţile din judeţ.

După cum se poate vedea în tabelul de mai jos, în Sfântu Gheorghe rata de incidenţă a ajuns la 2,43 la mia de locuitori (2,73 cu tot cu focare), rezultată din cele 153 de cazuri confirmate în oraş în ultimele 14 zile (172 de cazuri cu tot cu focare).

Publicitate

Comparativ cu situaţia din urmă cu o săptămână, observăm o scădere a ratei de incidenţă de la 3,26 la 2,43 la mie în Sfântu Gheorghe.

Pe data de 16 decembrie expiră cele 14 zile ale ultimei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, iar dacă totul merge bine până atunci, e posibil ca restricţiile să fie un pic relaxate şi la nivelul Municipiului Sfântu Gheorghe şi să avem un Crăciun mai liniştit din acest punct de vedere, anunţa primarul Antal Árpád săptămâna trecută într-o conferinţă de presă.

„În ceea ce priveşte oraşul nostru, în momentul în care incidenţa vs scădea sub 3 la mia de locuitori şi ieşim din scenariul roşu, vom relaxa tot ce înseamnă activitate în spaţii sportive şi de recreere, inclusiv folosirea patinoarului de lângă Arena Sepsi şi de către publicul larg, nu doar de către sportivi. În cazul patinoarului din Piaţa Centrală, am decis să nu-l montăm în această iarnă, având în vedere toată instabilitatea şi lipsa unei predictibilităţi pe termen mai lung pentru folosirea acestuia”, mai spune primarul Municipiului Sfântu Gheorghe.

În funcţie de trendul pe care îl va urma evoluţia cazurilor, dacă rata de incidenţă la nivelul municipiului Sfântu Gheorghe va rămâne sub 3 la mia de locuitori, se discută inclusiv redeschiderea restaurantelor.

„Rugămintea mea către conducerea Prefecturii a fost ca în cazul în care rata va rămâne sub 3 la mie până pe 16 decembrie, restaurantele să poată să deschidă, evident cu o capacitate redusă, 30, maxim 50%, dar să poată funcţiona. Asta evident nu înseamnă că vor putea fi organizate microrevelioane, şi vreau să subliniez acest lucru, pentru că preţul acestor petreceri, urmările asupra sănătăţii oamenilor, se vor vedea în ianuarie”, spune primarul Antal Árpád.

La nivelul judeţului, conform DSP Covasna, rata de incidenţă era luni, 14 decembrie, de 1,60 la mia de locuitori.

Prezentăm mai jos tabelul cu situaţia din localităţile judeţului în care au fost semnalate cazuri de COVID-19 în ultimele 14 zile:

Publicitate
banner we radio