Ştiri locale

Doar 5% din dozele de vaccin antigripal solicitate au ajuns în Covasna

Campania de vaccinare gratuită împotriva virusului gripal, demarată la nivel național pe data de 15 septembrie, a pornit cu stângul în județul Covasna.

Din totalul celor 7000 de doze de vaccin pe care Direcția de Sănătate Publică (DSP) Covasna le-a solicitat pentru acest sezon, doar 380 au fost distribuite deocamdată, iar conducerea instituției spune că în aceste condiții prima tranșă va fi utilizată pentru imunizarea angajaților din sistemul sanitar.

Publicitate

„Nici la nivel național nu s-au distribuit cele 1 milion de doze, atât a comandat Ministerul Sănătății. Județul Covasna a primit 380 de doze de vaccin până acum, sperăm cu ocazia următoarelor distribuiri să mai primim. Deocamdată atât avem, oricum sunt foarte puține. Noi am cerut 7000 de doze când am făcut solicitarea. Vă dați seama că nu are rost, dacă ne apucăm să distribuim la oameni facem numai circ. Acestea sunt oricum destinate și personalului angajat în spitale, astfel că prima tranșă o vom acorda personalului din domeniu sanitar care este cel mai expus”, a declarat directorul DSP Covasna, Agoston Laszlo.

Potrivit acestuia, dozele de vaccin antigripal solicitate în cadrul campaniei de imunizare din sezonul trecut, au fost distribuite în totalitate către populație.

Ministerul Sănătății a anunțat la sfârșitul lunii trecute că până la finalul sezonului la nivel national vor fi distribuite circa 1 milion de doze de vaccin gripal.

 

Publicitate
banner we radio