Ştiri

STUDIU. Doar 40% dintre angajații din România sunt nemulțumiți de salariul pe care îl primesc

Doar patru din 10 angajați din România sunt nemulțumiți de salariul pe care îl primesc acum – arată un sondaj recent. Aproape 40 la sută dintre respondenți sunt de părere că o discuție cu șeful direct le poate aduce o majorare a salariului de cel mult 10 procente. 3 din 10 angajați se plâng de faptul că, deși încearcă să negocieze o mărire de salariu, rar li se întâmplă să obțină suma dorită.

Atunci când vor să obțină o mărire, 54,6% adoptă metoda clasică de a prezenta managerului realizările profesionale. Aproape 15 la sută spun direct că nu se mai simt motivați de salariul actual, 10% justifică această cerere prin creșterea prețurilor din ultimul an și tot atâți fac o cercetare prealabilă asupra salariilor care se oferă în piață, pentru aceeași poziție, și prezintă datele managerului – arată datele sondajului realizat de Ejobs.

În cazul în care nu primesc mărirea salarială așteptată, 41% dintre angajați încep să își caute un job nou, iar 23,9% chiar îi spun managerului că vor începe să facă demersuri în acest sens.
4 din 10 români spun că sunt nemulțumiți de salariul. Sondajul a fost realizat în la începutul acestei luni – pe un eșantion de 1389 de respondenți.

Publicitate
banner we radio