Ştiri locale

Doar 4 unități de învățământ din judeţul Covasna vor ţine joi cursuri, după programul normal

Doar 4 unităţi de învăţământ din judeţul Covasna au decis să organizeze cursuri în data de 23 decembrie, joi, conform orarului, fiind vorba despre Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe și școlile din localităţile Dalnic, Valea Mare și Boroșneu Mare.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna a transmis că majoritatea unităților de învățământ din județ au decis să adapteze modul în care se va organiza această zi din punct de vedere didactic, respectiv să organizeze activităţi specifice sărbătorilor de iarnă.

Publicitate

Unele unități au decis să organizeze activități non-formale pe tema sărbătorilor de Crăciun în unitatea de învățământ, precum: serbări/festivități școlare, cântece de Crăciun în jurul coroniței de Advent, realizarea unor ornamente de Crăciun de către elevi, primirea darurilor de Crăciun, transportarea cadourilor de Crăciun făcute de elevi la familii nevoiașe, etc. Alții vor avea doar oră de dirigenție la școală, cu tema Crăciunului. Elevii Liceului Tehnologic „Apor Péter” din Târgu Secuiesc vor merge la patinoar. Unele grădinițe vor avea program mai scurt, iar pentru preșcolarii de la Grădinița „Csipike” din Sfântu Gheorghe se va organiza un concert de Crăciun desfășurat la Biserica Unitariană din Sfântu Gheorghe (Îngerii Crăciunului)”, a transmis inspectorul şcolar general, prof. Kiss Imre.

Acesta a mai transmis că majoritatea școlilor au decis ca în ziua de joi elevii să realizeze activități specifice sărbătorilor de iarnă în familie. În acest sens, elevii au primit sarcina de a realiza diverse proiecte tematice non-formale, în familie, legate de sărbătorile de Crăciun. Pozele sau alte materiale realizate în cadrul proiectului vor fi postate în grupuri pe Facebook, în Google Classroom, pe site-urile unităţilor de învăţământ, sau vor fi prezentate de către elevi cu prima ocazie după revenirea la școală.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio