Ştiri locale

Doar 25% dintre firmele de top din judeţ au pagină web. Multe n-au nici măcar o adresă de e-mail

În secolul digitalizării, în care tehnologia este adaptată pentru a sprijini tot mai mult diferite domenii, mai ales pe cel al afacerilor, lipsa unui site web poate reprezenta un real handicap în special pentru o companie de succes.

Cu toate acestea, datele Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Covasna arată că 75% dintre firmele de top din județ nu dispun de site-uri unde să își promoveze afacerile.

Mai mult, o parte dintre acestea nu dispun nici măcar de adresă de e-mail unde să poată fi contactate.

„Din 813 firme care sunt clasate pe locurile I, II și III în anul fiscal 2019, numai 205 au pagini web. Deci dintre firmele de top numai 25% au o pagină web, în condițiile în care, zic eu, o prezență online este esențială în secolul 21, fie că vorbim despre un site web sau despre o pagină de Facebook. Noi verificăm datele și am sunat firme care efectiv nu au adresă de e-mail, deci sunt în topul firmelor din județ și nu au e-mail (…) Îndemnăm aceste firme să își facă o prezență online pentru că (…) altfel sunt invizibile și pot pierde posibilitatea unei afaceri. Firmele ar trebui să conștientizeze că prezența online este importantă, nu trebuie să ai o pagină web de nu știu ce dimensiune, dar măcar un nume de firmă, ce faci și datele tale de contact. Ar trebui să existe la majoritatea firmelor, dar nu știu care sunt motivele pentru care nu și-au făcut, a fost o surpriză și pentru mine mai ales că nu vorbim de toate firmele, ci doar de cele care sunt în top, care de altfel produc 70% din cifra de afaceri a județului Covasna”, a spus președintele CCI Covasna, Edler András-György, într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, doar aproximativ 200 din cele peste 800 de afaceri performante din județ au un cont care figurează ca activ în baza de date a CCI Covasna.

„Noi căutăm firmele prin e-mail, telefon, scrisoare în fiecare an și le spunem: intrați în baza noastră de date, verificați datele, încărcați logo-ul și descrierea firmei, nu vă costă nimic. Din 800 de firme, 200 au cont activ în baza noastră de date. Bineînțeles că noi completăm datele firmelor, nu numai pe cele care sunt active, căutăm și încercăm să actualizăm datele și pentru celelalte firme, dar ca și interacțiune 800-200 e cam puțin. Deci din cele 800 de firme ar trebui să fie măcar 500 care să aibă grijă de datele lor”, a mai spus Edler András.

Cele mai performante afaceri din județ vor fi premiate în data de 1 octombrie, în cadrul Galei „Topul Firmelor” organizată de Camera de Comerț și Industrie (CCI) Covasna, eveniment care va avea loc începând cu ora 17:00, la Panorama Boutique Hotel de la ieșirea din Sfântu Gheorghe spre Vâlcele.

La fel ca în anii precedenți, în cadrul galei de premiere va fi lansat și catalogul firmelor din județ, care va fi disponibil online, gratuit, site-ul https://www.ccicv.ro/.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate