Ştiri locale

Doar 19 unităţi de învăţământ covăsnene în online săptămâna viitoare

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna a actualizat situația școlilor și grădinițelor din județ, respectiv scenariile de desfășurare a orelor pentru săptămâna 6-10 decembrie.

Conform listei transmise de conducerea Inspectoratului, şi care poate fi găsită şi pe site-ul instituţiei (AICI), săptămâna viitoare, în 287 de unități de învățământ din judeţ elevii vor merge la şcoală fizic (faţă de 279 săptămâna trecută), în vreme ce în restul de 19 unităţi cursurile vor continua în sistem online (faţă de 27 săptămâna trecută).

Publicitate

De asemenea, conform IŞJ Covasna, în 3 unităţi de învăţământ cursurile au fost suspendate după depistarea unor cazuri de Covid-19 în rândul elevilor.

Astfel, activitatea didactică fizică rămâne suspendată săptămâna viitoare în cazul grupei mixte de la Grădinița cu Program Normal din Peteni, după ce un elev a fost infectat, iar în aceeaşi situaţie se află şi clasa simultană de la Școala Primară Peteni, ambele fiind structuri ale Școlii Gimnaziale Nr. 1 Zăbala.

Şi elevii clasei a V-a B de la Colegiul Național “Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe vor învăţa online săptămâna viitoare după ce un elev a fost testat pozitiv Covid-19.

Situaţia claselor cu activitatea suspendată poate fi verificată AICI.

Amintim că în luna noiembrie Ministerul Educației a modificat ordinul comun privind scenariile de desfășurare a orelor, astfel încât în localitățile cu incidență sub 3 cazuri la mia de locuitori orele să se poată desfășura cu prezență fizică, indiferent dacă se atinge sau nu pragul de 60% personal didactic vaccinat anti-Covid.

De asemenea, începând din 2 decembrie, elevii din toată ţara sunt testaţi bisăptămânal, în cazul unităţilor de învăţământ preuniversitar covăsnene fiind luată decizia ca testarea să fie făcută în familie, excepţie făcând Școlile Gimnaziale „Gödri Ferenc” și „Ady Endre” din Sfântu Gheorghe.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio