Ştiri locale

Do it yourself – tema programului effAct în luna iulie

„Do it yourself” este tema ediţiei din luna iulie a programului effAct, iniţiat în luna septembrie a anului trecut de Biroul pentru Tineret al Primăriei Sfântu Gheorghe, cu scopul de a determina cetăţenii să adopte un stil de viaţă sănătos, dar şi să acorde mai multă atenţie mediului înconjurător.

În această lună dedicată creativităţii, locuitorii oraşului sunt încurajaţi să încerce să repare lucrurile stricate, să coasă materialele rupte, să folosească obiecte vechi pentru a crea unele noi şi să îşi pregătească singuri mâncarea şi băuturile răcoritoare.

Publicitate

„Mâinile noastre sunt mai îndemânatice decât credem și, cu puțină pricepere, putem confecționa obiecte utile și personale. Orașul Sfântu Gheorghe oferă nenumărate posibilități de a învăța meșteșuguri de bază, care pot fi folosite nu doar ca un hobby, ci și drept cunoștințe utile. În multe cazuri, aceste abilități ajută la prelungirea duratei de viață a obiectelor noastre, la reutilizarea și reciclarea lor, astfel contribuind și la reducerea consumului. Provocarea noastră din luna iulie este să înlocuiți cel puțin unul dintre produsele, alimentele sau băuturile pe care le cumpărați cu unul pe care îl faceți voi înșivă! Această versiune ar trebui să fie o alternativă ecologică la cele disponibile în comerț. Haideți să facem tot ce putem!”, au transmis iniţiatorii programului effAct.

Ajuns la a noua ediţie, programul effAct se concentrează în fiecare lună în jurul unei noi provocări, oferind vizibilitate unei noi teme care să susţină un stil de viaţă mai conştient faţă de folosirea resurselor naturale şi faţă de mediul înconjurător în general.

Acţiunile organizate până acum au avut ca teme mobilitatea urbană şi reducerea poluării prin folosirea mijloacelor alternative de transport, colectarea selectivă a deşeurilor şi reciclarea acestora, stoparea cumpărăturilor de haine în exces, combatarea risipei de alimente, economisirea energiei, etc.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio