Info Trafic, Ştiri locale

DN12 inundat între Sfântu Gheorghe şi Olteni

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov informează luni seară că pe DN12 între localităţile Sf. Gheorghe şi Olteni din jud. Covasna din cauza ploii căzute în ultimele ore, pârâul din apropierea DN a crescut foarte mult inundând partea carosabilă.

La aceasta oră (19:30) circulaţia se desfăşoară îngreunat. La faţa locului s-a deplasat o echipă a Societăţii de Drumuri Naţionale Covasna.

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Covasna, ing. Ioan Ilaș ne-a declarat că este vorba despre scurgeri de pe versanţi, iar în alte zone din judeţ nu sunt probleme din cauza râurilor sau pâraielor umflate.

Potrivit acestuia, problemele în localitatea Zălan au apărut din cauza crengilor care au blocat podețele, nemailăsând apa să treacă.

Primarul localității Bodoc, de care aparține satul Zălan spune că în zonă s-a intervenit cu utilajele pentru desfundarea podețelor, iar apele s-au retras de pe partea carosabilă, însă unul dintre drumurile comunale a fost afectat și va trebui refăcut.

„Am avut la Zălan probleme, dar s-au rezolvat între timp. A fost o ploaie mare, în jumătate de oră s-a întâmplat totul. Din pădure, de pe versanți, a venit apa și nu am avut ce face. A ieșit pe drum, a ieșit și pe drumul comunal, către Unitatea Militară. Am mers repede cu utilajele și am desfundat podețele, pentru că acolo am avut probleme. Au fost crengi și s-au înfundat podețele, iar de acolo a ieșit apa. Au fost inundate două pivnițe (…) Toată lumea a fost liniștită că de mult nu a fost așa o ploaie, noroc că nu am avut probleme, nu au fost luate case și oameni. S-a stricat drumul dar îl vom repara”, ne-a spus primarul localității  Bodoc, Fodor István.

Publicitate