Ştiri locale

Dispensarul din Barcani ar putea fi gata în luna septembrie

Reabilitarea dispensarului din comuna Barcani, începută pe 18 martie, avansează cu pași rapizi, iar autoritățile locale speră că vor putea face recepția lucrării în luna septembrie. Lucrările sunt realizate printr-un proiect cofinanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar durata execuției a fost inițial estimată la un an.

Într-o postare pe Facebook, primarul comunei Barcani, Nicolae Pastor, a transmis și că intervenția la clădirea Căminului Cultural Lădăuți a fost finalizată recent cu sprijinul locuitorilor care s-au oferit în mod voluntar să ajute la aceste lucrări.

Acesta a mai menționat și alte lucrări importante, printre care proiectul de asfaltare a străzilor din Lădăuți, și a explicat și motivul pentru care lucrările de construcție a creșei din comună au fost pe moment sistate.  

„Intervenția la Căminul Cultural Lădăuți a fost finalizată. E mai curat și mai primitor. Mulțumesc persoanelor din Lădăuți care ne-au ajutat în mod voluntar! Reabilitarea dispensarului continuă cu pași rapizi și avem speranța că într-o lună și jumătate vom face recepția lucrării. Proiectul de asfaltare din satul Lădăuți va reîncepe de luni, deoarece am găsit mai multe izvoare. S-a schimbat soluția din proiect prin excavarea a încă 50 cm de pământ, apoi va urma o fundare cu bolovani și balast. Lucrările la creșă s-au oprit pentru o perioadă, din două motive: deblocarea plăților de la Compania Națională de Investiții, iar placa trebuie să se usuce. În rest, împreună cu echipa Primăriei Barcani ne ocupăm de curățenie, decolmatare șanțuri, dar și pregătirea stadionului din zona Lughet pentru începerea sezonului de fotbal din liga IV. Două echipe de juniori de la ACS Viitorul Amo Barcani au fost înscrise în ligă”, a transmis edilul.

În ceea ce privește lucrările de reabilitare a dispensarului din Barcani, amintim că, la finalul anului trecut, comuna a câștigat o finanțare în valoare de 719.129 lei (cu TVA) prin Componenta 10 – Fondul Local, în cadrul PNRR, dar în paralel autoritățile locale au derulat o serie de lucrări de reabilitare a clădirii, în regie proprie.

Până la demararea acestor lucrări, clădirea găzduia și Centrul de permanență înființat anul trecut, însă activitatea este suspendată până la finalizarea investiției, având în vedere că Direcția de Sănătate Publică a județului nu și-a dat acordul pentru mutarea activității în alte spații.

Centrul de permanență este al doilea înființat în județul Covasna și asigura asistența medicală de luni până vineri, între orele 15:00 și 08:00, respectiv 24 de ore din 24 pe perioada weekendului.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio