Ştiri locale

Directorul unui liceu din Sfântu Gheorghe, cercetat pentru şantaj

Directorul unui liceu din Sfântu Gheorghe a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, fiind cercetat pentru şantaj. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe Lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, în luna martie a anului trecut, directorul ar fi constrâns, prin ameninţări, un angajat al liceului să renunţe la postul de profesor pe care îl ocupa legal, prin concurs, şi pe care directorul intenţiona să îl păstreze liber pentru o altă persoană.

„În data de 4 martie 2020, în jurul orelor 09:00, după ce a solicitat ca persoana vătămată B.J.C. să se prezinte în biroul său, inculpatul M.I. a încercat să o determine prin constrângere, respectiv prin folosirea funcției sale de director în cadrul liceului și prin amenințări, să renunțe la postul de profesor în cadrul liceului, post obținut în mod legal prin concurs, cu scopul de a păstra postul respectiv disponibil în vederea ocupării de către o altă persoană agreată de inculpat. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe continuă cercetările în cauză”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Publicitate

În cursul zilei de miercuri, instanţa a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de director, care este cercetat pentru șantaj.

Pe perioada controlului judiciar, respectiv până în data de 23 ianuarie 2022 inclusiv, directorul are obligația de a nu exercita activitatea în cadrul liceului, au mai transmis reprezentanţii Parchetului.

Contactat telefonic, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, prof. Kiss Imre, a precizat că instituţia pe care o conduce nu a fost informată despre măsura dispusă de Parchet, însă a precizat că în momentul în care va primi informarea oficială, va lua măsurile care se impun.

El a mai precizat că în acest caz, pe perioada celor 60 de zile, la conducerea liceului va fi numită, interimar, directoarea adjunctă.

„Noi, în mod oficial nu am fost informaţi despre absolut nicio măsură luată de Parchet, iar dacă vom primi, în funcţie de măsurile dispuse de Parchet vom proceda în consecinţă. Deocamdată nu am primi oficial nimic. În şcoala respectivă va trebui ca directorul adjunct să fie numit în această funcţie pentru acea perioadă de 60 de zile. Aşteptăm documentul, ca să putem lua măsuri, iar directoarea adjunctă să intre în atribuţiile domnului director (…) Nu se poate organiza concurs pentru postul de directori, acestea sunt organizate de Ministerul Educaţiei, nu de către noi, dar dacă va fi nevoie se va numi pentru o perioadă un interimar”, ne-a declarat Kiss Imre.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio