
Directorul Sepsi ReKreativ: „Nu putem returna banii pe biletele online la Ştrand atunci când vremea e rea”
Administratorii Ştrandului din Sfântu Gheorghe fac un nou apel către clienţi pe care îi roagă să verifice prognoza meteo înainte de a achiziţiona bilete online şi să se asigure că pot ajunge la Ştrand în ziua pentru care au făcut rezervarea, pentru că odată achitate, sumele nu pot fi returnate.
Directorul Sepsi ReKreativ, Bodor Lóránd, spune că au existat incidente din cauza faptului că oamenii şi-au făcut rezervări cu prea mult timp înainte, iar ulterior s-au răzgândit din cauza vremii nefavorabile.
Cel mai recent caz s-a petrecut în weekend, după ce o persoană care a cumpărat bilete cu 5 zile în avans s-a răzgândit, având pretenţia să îi fie returnaţi banii. Conducerea Sepsi ReKreativ spune că Ştrandul a fost deschis în ziua respectivă, iar vina o poartă clienta pentru că a ales să nu se prezinte.
„Îi rugăm pe oameni să nu cumpere bilet cu 5 zile înainte! Am avut un incident cu o doamnă care a cumpărat 5 bilete pe data de 10 august pentru data de 15 sau 16 august. Noi nu ştim cum va fi vremea peste 3 sau 5 ore, nu peste 5 zile, şi acum este supărată că nu îi dăm banii înapoi. (…) Nu se poate reprograma pentru că dacă e plin în ziua în care se reprogramează ajungem să o tot amânăm. Doamna spune că i-am luat banii, dar nu am luat niciun ban, îmi pare rău dar efectiv nu avem ce să facem, şi nu vreau să se creeze un precedent. (…) A ocupat 5 locuri, deci în locul ei poate ar fi cumpărat altcineva. Ea a cumpărat un serviciu, noi eram deschişi, deci putea să utilizeze biletele, putea să vină. Noi nu putem să returnăm banii pe motiv că nu e vreme frumoasă. Şi pe site scrie mare: valoarea biletelor achiziţionate nu poate fi restituită din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, aşa că nu uitaţi să verificaţi prognoza înainte de cumpărare!Deci noi nu scoatem banii din buzunar, fiecare client cumpără bilet benevol, nesilit de nimeni. Nu a fost singura care a luat bilet şi nu l-a folosit, dar doar doamna aceasta a făcut reclamaţie”, ne-a explicat directorul Sepsi ReKreativ.
Doar 12% dintre clienţi rezervă bilete online
Administratorii Ştrandului au implementat în luna iulie un sistem de achiziționare online a biletelor (detalii AICI), prin intermediul căruia clienţii ar putea să evite statul la coadă, dar şi să-şi asigure unul dintre cele 500 de locuri disponibile pentru fiecare serie. Cu toate acestea, doar 12% dintre clienţi aleg să folosească serviciul.
Deşi în interior sunt respectate regulile de distanţare fizică, la cozile de sute de metri formate în fiecare sfârşit de săptămână în faţa Ştrandului este aproape imposibil să păstrezi distanţa minimă de 1,5 metri, iar oamenii nu poartă nici măşti de protecţie.
„Când e vreme bună în weekend e plin, e nebunie ca peste tot în ţară. După-masa am avut înăuntru 500 de persoane, iar restul de 700 sau 1.000 de persoane care stăteau la coadă au trebuit să plece. Undeva la 12% e proporţia de bilete vândute online, lumea cumpără mai mult de la casa de bilete. I-am lăsat să cumpere inclusiv din rând, stând la coadă. Noi, când sunt pe terminate biletele, ieşim şi spunem: mai sunt 50 sau 100 de bilete, ca să nu stea lumea degeaba, dar mulţi nu înţeleg. Înăuntru lumea respectă regulile, nu sunt probleme şi adevărul este că faţă de alţi ani când am avut şi 2.800 de persoane, acum sunt doar 500 pe serie, deci pot să respecte măsurile. În apă nu poţi să impui să ţină distanţa, îi rogi, salvamarii asta fac. Nu îi lăsăm să sară în apă, pe o parte intră, pe cealaltă ies din piscină, dar afară la coadă este dezastru şi nu ai nicio soluţie”, ne-a mai spus Bodor Lóránd.
Braşovenii, cei mai nemulţumiţi de noile reguli
O altă noutate în acest an este că intrarea în incinta ştrandului se face în două serii, dimineaţa între orele 8:00-13:00 şi după-amiaza între orele 14:00-19:00, pauza de o oră fiind folosită pentru dezinfectarea spaţiilor comune şi a şezlongurilor, lucru care îi nemulţumeşte pe cei care erau obişnuiţi să plătească bilet şi să îşi petreacă toată ziua la piscină.
Bodor Lóránd spune că o soluţie ar fi ca persoanele care vin din alte oraşe şi doresc să îşi petreacă toată ziua la piscină să rezerve bilet pentru ambele serii.
„Lumea din Sfântu Gheorghe apreciază mai bine programul înainte de masă, vin pe la 11:00, stau până la 13:00, copilului îi ajunge şi pleacă acasă, pentru că nu poţi să stai toată ziua, dar cei din Braşov vin cu rucsacuri, cutii frigorifice, pregătiţi pentru o zi întreagă, şi fac scandal, ei fac mai mult scandal. Lumea încă nu înţelege că noi am vrea să îi lăsăm, pentru că nici pentru noi nu e convenabil să avem doar 500 de bilete vândute în loc de 2.000. De exemplu, dacă vor, pot cumpăra pentru seria de dimineaţă un bilet, şi încă unul pentru seria de după-masă, trebuie să iasă până facem dezinfecţie şi să intre înapoi, dar au accesul asigurat. Trebuie să înţeleagă că noi oferim posibilitatea să vină oricât de rea e vremea, dar nu avem ce face. Dacă cineva a cumpărat biletul să vină şi să stea la Ştrand, pentru că nu putem returna banii”, a mai spus Bodor Lóránd.
Ştrandul din Sfântu Gheorghe s-a deschis în data de 9 iulie, iar până în prezent au fost vândute în total aproape 13.300 de bilete, dintre care 5.900 cu preţ întreg, aproape 6.200 cu preţ redus şi 660 de pachete pentru familii numeroase.
(Ioana Ardeleanu)