Ştiri

Direcțiile de Sănătate Publică, în căutarea celor peste 4.000 de persoane cu Covid-19 care nu au stat în spitale

Misiune extrem de importantă pentru Direcțiile de Sănătate Publică din fiecare județ: acestea vor emite, în următoarele 24 de ore, decizii referitoare la cei 4.000 de români diagnosticați cu COVID-19, care fie s-au externat la cerere, fie au refuzat internarea.

Direcțiile trebuie să îi găsească, să le evalueze starea de sănătate și vor decide dacă vor rămâne izolați acasă sau vor fi internați.

O ședință cu șefii Direcțiilor de Sănătate avut loc la Ministerul Sănătății marţi la prânz. Au luat parte, pe lângă ministrul Nelu Tătaru, premierul Ludovic Orban și vicepremierul Raluca Turcan.

În zonele cu numeroase cazuri de infectare  e nevoie de și mai mulți medici. De aceea, se vor face detașări iar cadrele medicale vor primi stimulente. Primii vor fi cei care se oferă voluntar.

Nelu Tătaru: „Vom avea două săptămâni dificile”

„Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri. Vom avea două săptămâni dificile pentru a putea reimpune acele măsuri de carantină și izolare”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri. Vom avea două săptămâni dificile pentru a putea reimpune acele măsuri de carantină, izolare în spital, izolare la domiciliu. În funcție de cooperarea la aceste măsuri, în funcție de respectarea anumitor norme de desfășurare a anumitor activități vom putea vedea în următoarea perioadă și evoluția.

Legislația care intră astăzi (marți – n.r.) ne va oferi în zilele următoare pârghiile pentru a putea scădea numărul de cazuri, dar, repet, vom avea două săptămâni destul de grele”, a declarat Nelu Tătaru.

Referitor la numărul de cazuri raportat marți de GCS, el a spus că România de află într-o perioadă de „creștere ușoară”.

„Tot ce înseamnă focare, tot ce înseamnă focare nou constituite sunt gestionate prin anchete epidemiologice, urmând ca acolo unde vom avea o suprasolicitare a activității medicale, mă refer la ATI, să punem să facem și detașări de personal, dar să putem transfera și acești pacienți unde avem locuri”, a mai spus ministrul Sănătății.

În ultimele 24 de ore au fost 994 de cazuri noi, din 17.204 teste efectuate. Este un nou record al cazurilor de COVID-19 de la începutul pandemiei. De asemenea, au fost confirmate 36 de decese din cauza infecțiilor cu coronavirus, cel mai mare număr de morți. 

Publicitate