Ştiri locale

Direcția Silvică Covasna scoate la vânzare 250 de brazi de Crăciun

Direcţia Silvică Covasna a anunțat că și în acest an, în contextul diminuării suprafeţelor de fond forestier proprietate publică a statului, care în prezent însumează circa 16% (28.000 ha) dintr-un total de 173.000 hectare în judeţul Covasna, va recolta şi valorifica un număr de maxim 250 de pomi de Crăciun din specia brad.

„Suprafețele de fond forestier proprietate publică a statului s-au redus considerabil, iar calitatea pomilor de Crăciun scade pe an ce trece. Nu vom vinde către agenți economici, pentru că nu avem o cantitate atât de mare pentru vânzare, astfel că toți cei pe care îi vom avea îi vom vinde către persoane fizice”, a declarat directorul Direcției Silvice Covasna, Cornea Emilian.

Publicitate

Potrivit acestuia, la fel ca în anii precedenți instituția va acorda în limita posibilităților, gratuit, pomi de Crăciun căminelor de bătrâni, școlilor, grădinițelor, asociațiilor și fundațiilor fără scop lucrativ, până în prezent fiind înregistrate 15 astfel de solicitări.

Pomii vor fi recoltați din zona Ocolului Silvic Brețcu (130 de bucăți) și din zona Ocolului Silvic Covasna (120 de bucăți), iar prețurile variază între 25 și 50 de lei, în funcție de mărime.

Astfel, pentru exemplarele de până la 1,30 metri vom scoate din buzunar 25 lei; pentru cei cu mărimi cuprinse între 1,31 metri și 2 metri vom plăti 30 lei, iar pentru cei cu o înălțime cuprinsă între 2,01 și 3 metri vom plăti 35 lei (fără TVA).

De asemenea, pomii cu o înălțime de peste 3 metri, considerați comenzi speciale, vor fi valorificați la prețul de 50 de lei / metru liniar (fără TVA).

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio