Ştiri locale

Direcția Silvică Covasna scoate la vânzare 250 de brazi de Crăciun. Cât vor costa

 

Direcţia Silvică Covasna a anunțat că în contextul diminuării suprafeţelor de fond forestier proprietate publică a statului, care în prezent însumează circa 16,4% (28.000 de hectare) din totalul pe judeţul Covasna, anul acesta va recolta şi valorifica un număr de maxim 250 de pomi de Crăciun din specia brad.

„Trebuie ținut cont și de faptul că bradul ca specie nu crește decât în zona montană, unde procentul este destul de mic, majoritar fiind molidul care din păcate nu este solicitat de populație pentru Crăciun. Acești pomi vor fi recoltați de pe raza Ocolului Silvic Covasna – 150 de bucăți, respectiv de pe raza Ocolului Silvic Brețcu – 100 de bucăți. Prețurile de valorificare sunt unice pe țară și sunt stabilite de Regia Națională a Pădurilor”, ne-a declarat conducerea Direcției Silvice Covasna, Emilian Cornea, potrivit căruia la fel ca în anii precedenți instituția va acorda în limita posibilităților, gratuit, pomi de Crăciun căminelor de bătrâni, școlilor, grădinițelor, asociațiilor și fundațiilor fără scop lucrativ.

Publicitate

Prețurile la care brazii vor fi scoși la vânzare anul acesta nu diferă față de anul trecut, astfel că pentru exemplarele cu mărimi cuprinse între 0,7 metri – 1,30 metri vom scoate din buzunar 20 lei (fără TVA); pentru cei între 1,31 metri și 2 metri vom plăti 25 lei (fără TVA), iar pentru cei cu o înălțime cuprinsă între 2 și 3 metri vom plăti 40 lei (fără TVA). Pomii cu o înălțime de peste 3 metri sunt considerați comenzi speciale, astfel că aceștia vor fi valorificați la prețul de 40 de lei / metru liniar (fără TVA).

Pentru a ne asigura că pomii de Crăciun pe care îi achiziționăm au fost recoltați în mod legal, Direcția Silvică ne recomandă să solicităm bonul fiscal și să verificăm existența amprentei dreptunghiulare a dispozitivului special de marcat, cu indicativul emitentului, pe secțiunea de tăiere de la baza tulpinii.

(Ioana Ardeleanu)

 

Publicitate
banner we radio