Sport, Ştiri locale

Diószegi László: „E timpul să ne despărţim de Neagoe”

Patronul clubului Sepsi OSK, Diószegi László, a confirmat că Eugen Neagoe e aproape să îşi rezilieze contractul cu Sepsi. Patronul formaţiei din Sfântu Gheorghe a vorbit şi despre posibilitatea antrenorului de a o prelua din vară pe Craiova.

Fără victorie în play-off în 7 etape, Sepsi e aproape să îşi schimbe banca tehnică. La despărţirea de Neagoe se pare că va conta şi dorinţa tehnicianului de a merge din vară la următorul nivel. S-a vorbit intens că Mihai Rotaru îl doreşte pe acesta la Craiova, în locul interimarului Papură.

Patronul lui Sepsi a vorbit în direct la Digi Sport despre iminenta despărţire de antrenor.

„Am vorbit cu domnul Eugen, a venit timpul să ne despărţim. Joi o să spun mai multe. Cred că e timpul să facem o schimbare la conducere. Nu ştiu unde este căutat Neagoe, dar cred că este momentul să ne despărţim. În ultimele 13 meciuri am marcat doar patru goluri, adică mai mult decât puţin. Cine ne-a prins, ne-a bătut, în afară de Viitorul, care a venit cu echipa a doua. Mai mult ca sigur vom aduce un antrenor român”, a spus Diószegi László, la Digi Sport.

Întrebat care va fi obiectivul pentru stagiunea viitoare, Diószegi a anunţat că ar fi extrem de mulţumit dacă ar egala performanţa din sezonul în curs.

„Tot locul 6, dacă am putea să prindem play-off-ul ar fi foarte bine”, a mai spus patronul covăsnenilor.

Marin Barbu, interimar la Sepsi

Din câte se pare, interimatul de după despărţirea de Neagoe va fi asigurat la Sepsi de către Marin Barbu.

„Deocamdată nu ne-am gândit la niciun înlocuitor, nu s-a bătut palma pe această despărţire. Mai avem trei etape, îl avem pe domnul Barbu care are licenţa pro şi poate să asigure interimatul, dar nici cu el nu am discutat. El este antrenor la centrul nostru de copii şi juniori, la U17. Nu am discutat cu dânsul, am fost la discuţii numai cu Eugen”, a declarat directorul sportiv al clubului, Bokor János.

Neagoe, despre varianta Craiova

După rezilierea contractului cu Devis Mangia, au apărut informații conform cărora Eugen Neagoe ar putea să vină la Craiova. Întrebat dacă ia în calcul și acum această variantă, Neagoe a răspuns: „Craiova are antrenor, eu sunt la Sfântu Gheorghe, eu nu știu ce va fi din vară. Eu mai am contract un an de zile cu Sepsi, dar nu se știe niciodată”, a spus Eugen Neagoe. 

Totuşi, din câte se pare, Mihai Rotaru, patronul oltenilor, îi face un marcaj foarte strâns, convins fiind că venirea tehnicianului ar fi o situaţie de tipul „win-win”.

Neagoe are 52 de ani şi a fost mult timp mâna dreaptă a lui Piţurcă, la formaţiile pe care fostul selecţioner le-a antrenat. A debutat pe bancă la Universitatea Craiova şi a mai condus apoi Pandurii, Drobeta Turnu Severin, Asil Lysi şi Poli Iaşi. La Sepsi a ajuns în toamna lui 2017. Sub comanda sa, formaţia din Sfântu Gheorghe a avut un joc extrem de organizat, în acest sezon reuşind o performanţă impresionantă, calificarea în play-off.

banner we radio