Ştiri locale

Diószegi László după câştigarea trofeului „Pâinea anului”: „Nu am făcut nimic special, am luat o pâine de pe raft şi am mers la concurs”

Brutarul Diószegi László din Sfântu Gheorghe, care, la ediţia din acest an a GastroPan, desfăşurată la Sibiu, a câştigat Trofeul „Pâinea Anului” pentru cea mai bună pâine fabricată industrial în România, a declarat sâmbătă că nu s-a pregătit în mod special pentru acest concurs, prezentându-se în faţa juriului cu o pâine neagră cu cartofi, luată la întâmplare de pe raft.

„De un an fabricăm sortimentul acesta de pâine, se găseşte în magazinele noastre, dar nu i-am făcut reclamă şi sunt foarte mândru de echipa mea, pentru că pentru acest concurs nu am făcut nimic special. Dimineaţă, când am plecat din Sfântu Gheorghe, am luat o pâine de pe raft şi cu ea m-am prezentat în faţa juriului. A fost o pâine neagră cu cartofi ca toate celelalte 1.000 – 1.200 de pe care le vindem în fiecare zi”, a precizat Diószegi László.

Publicitate

El a amintit că este pentru a treia oară când câştigă acest trofeu, primul fiind adjudecat în 2009, iar al doilea în 2011.

Diószegi László a menţionat că firma sa a câştigat locul I şi la secţiunea „Creaţie artistică din aluat de panificaţie”, cu o creaţie realizată de Farkas Ferenc, având ca temă recoltarea strugurilor şi a altor fructe de toamnă. (Foto la finalul articolului)

„La această categorie participăm de cinci ani şi în fiecare an am câştigat locul I, deci putem spune că trofeul ne aparţine şi sunt foarte mulţumit de rezultate”, a mai spus el.

În familia Diószegi meseria de brutar s-a transmis din tată în fiu şi a ajuns deja la cea de-a treia generaţie.

„Mi-a plăcut dintotdeauna să mănânc pâine. Nici nu-mi puteam alege o altă meserie decât cea de brutar. Brutar au fost şi bunicul şi tata. (…) Ca să îţi iasă o pâine bună trebuie să pui şi un pic de suflet. Asta este secretul, să respecţi reţeta şi să pui suflet în ceea ce faci”, mărturiseşte el.

În anul 2013, Diószegi László a reuşit performanţa de a intra în Cartea Recordurilor cu cea mai mare pâine tradiţională cu cartofi din lume, care a cântărit 96,6 de kg şi a fost preparată din 57 de kg de făină, 34 de litri de apă, 10 kg de cartofi, un kg de drojdie şi un kg de sare.

Performanţa a fost omologată de World Record Academy la categoria „Pâine rustică”, iar recordul a fost stabilit în cadrul unui eveniment organizat de patronatul din industria de morărit şi panificaţie Rompan, care a avut loc la Bucureşti în cadrul Târgului Indagra.

Diószegi László s-a făcut remarcat în ultimii ani nu numai datorită pâinii şi produselor de panificaţie, ci şi datorită pasiunii pentru fotbal, el fiind patronul echipei Sepsi OSK din Sfântu Gheorghe, care anul trecut a promovat în Liga a II-a, iar acum se află pe locul al doilea.

(Agerpres)

\"foto_005\"

Publicitate
Publicitate
banner we radio