Sport, Ştiri locale

Diószegi László despre victoria lui Sepsi OSK la Sofia: „E cel mai mare rezultat din istoria clubului”

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a produs surpriza și a câștigat meciul din deplasare cu vicecampioana Bulgariei, CSKA Sofia, scor 2-0, în manșa tur din turul doi preliminar al Conference League.

După meci, patronul echipei din Sfântu Gheorghe a declarat că acesta este cel mai mare rezultat din istoria clubului, dar că jucătorii trebuie să rămână cu picioarele pe pământ.

„E cel mai mare rezultat din istoria clubului! Am câştigat pe terenul unei echipe mari, cu zeci de trofee, e un rezultat foarte mare! E mai mult decât am visat, am visat un 1-1. Eram mulţumiţi dacă făceam egal, acasă aveam şanse mari să câştigăm, dar cu 2-0 e altceva. Cred că am meritat. Cred că am făcut cinste fotbalului românesc şi victoria e meritată. Avem prima şansă la calificare, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Dacă jucătorii noştri vor fi motivaţi sută la sută, vom merge mai departe”, a declarat Diószegi László în emisiunea Fotbal Show, de la Prima Sport 1.

Diószegi László, ținta fanilor lui CSKA: M-am ferit ca să nu fiu lovit de sticle!”

Diószegi László, patronul lui Sepsi, a avut probleme la partida de la Sofia, unde, în momentul în care s-a bucurat la golurile echipei sale, suporterii bulgari au început să arunce spre el cu sticle și brichete.

Diószegi a dezvăluit și ce au strigat suporterii bulgari prezenți pe stadionul din Sofia și a transmis că se așteaptă ca UEFA să ia măsuri.

„Din păcate, noi am fost la VIP. Ne-am bucurat la goluri, iar suporterii lui CSKA au aruncat cu sticle și brichete. A trebuit să mergem mai sus, pentru că nu au digerat victoria echipei noastre. Lucrul acesta nu e benefic fotbalului. A trebuit să mă feresc de vreo două-trei ori ca să nu fiu lovit de sticle.

Au strigat ’țiganii, țiganii’. Cred că UEFA se va autosesiza și vor primi ceea ce merită. E inadmisibil ca în 2023 să fie rasism, xenofobie. E prea devreme să ne gândim la un demers. UEFA trebuie să se autosesizeze.

Când 12 mii de oameni strigă, nu poți ascunde. Tot stadionul a strigat. Consider că am meritat victoria. După fluierul final, trei-patru mii de spectatori au aplaudat echipa fairplay”, a declarat Diószegi László la emisiunea Digi Sport Special.

Diószegi László a mărturisit că are mare încredere că echipa sa se va califica după o prestație foarte bună pe terenul celor de la CSKA Sofia. 

„Niciodată nu am câștigat în deplasare cu 2-0. CSKA are un trecut glorios și un buget dublu. E o victorie mare pentru tot fotbalul românesc. Avem 75 la sută șanse. Am dominat meciul și am fost mai buni. Nu înseamnă că atunci când jucăm acasă o să credem că suntem calificați, dar avem prima șansă.

Cred că Ciobotariu are experiență și o să le transmită jucătorilor că meciul nu e încă jucat. Am fi ipocriți să spunem că nu avem prima șansă. Am avut două bare, puteam să câștigăm cu 3-0. Vom avea un meci dificil, dar ne bazăm pe aportul publicului.

Trebuie să recunoaștem că pornim cu prima șansă. Trebuie să jucăm astfel încât să ne calificăm și să mergem în turul trei. Eu aș fi bucuros să se califice toate echipele românești. Farul a câștigat cu 3-2, CFR a făcut 1-1, acolo vor fi probleme, dar nu înseamnă că nu are șanse”, a mai spus Diószegi László.

Publicitate
banner we radio