Sport

Dinamo, amendată din nou pentru scandările suporterilor de la meciul cu Sepsi OSK

Întrunită miercuri, 6 iunie, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a luat decizia de a amenda clubul Dinamo Bucureşti pentru scandările suporterilor de la meciul cu Sepsi OSK din ultima etapă a play-out-ului Ligii 1 de fotbal.

„În baza art. 82.1 și 3.b, raportat la art.83.2.c, cu aplicarea art. 54.2 din RD, se sancționează clubul FC Dinamo cu o penalitate sportivă de 5.000 lei.”

Publicitate

Articolul 82 – Responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor

1. Clubul gazdă răspunde pentru comportarea neregulamentară a spectatorilor şi, în funcţie de situaţie, poate fi sancţionat cu penalitate sportivă si/sau, alternativ cu, interzicerea organizării de jocuri pe propriul stadion sau măsura programării jocurilor fara spectatori de la 1 la 10 jocuri. Măsura programării jocurilor fără spectatori se poate aplica gradual, in funcție de circumstanțe, prin interzicerea ocupării unui anumit sector de tribună de la 1 la 10 jocuri.

3. b) afişarea sub orice formă de inscripţii rasiste, xenofobe şi jignitoare, scandarea de cuvinte/expresii jignitoare şi obscene ori emiterea de sunete în scop jignitor.

Articolul 83 – Nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor

2. c) afişarea sub orice formă de inscripţii rasiste, xenofobe și jignitoare, scandarea de cuvinte/expresii jignitoare şi obscene ori emiterea de sunete în scop jignitor, se sancţionează în conformitate cu dispozițiile art. 54 din prezentul regulament.

Articolul 54 – Rasismul. Xenofobia. Discriminarea. Denigrarea

2 Dacă spectatorii afişează inscripţii conţinând sloganuri discriminatorii/ denigratoare/ rasiste/ xenofobe sau se fac vinovaţi de alte comportări de acest fel la un joc, organul jurisdicţional va aplica o sancţiune de la 5.000 la 70.000 de lei clubului pe care l-au susţinut spectatorii respectivi, clubul fiind obligat să joace următorul joc oficial fără spectatori. Dacă spectatorii nu pot fi identificaţi ca suporteri ai unuia dintre cluburi, va fi sancţionat clubul gazdă, în mod corespunzător.

 

Publicitate
banner we radio