Ştiri locale

Din iulie GospCom reia citirea apometrelor

GospCom SA va relua începând cu luna iulie citirea contoarelor de apă, suspendată în urmă cu 3 luni odată cu decretarea stării de urgență.

Facturile emise în această perioadă au fost calculate pe baza consumului mediu din ultimele șase luni.

Directorul societății, Kozsokar Attila a precizat că încasările au fost afectate în ultima perioadă, mai ales în zona localității Covasna, unde activitatea hotelieră a fost suspendată pe durata pandemiei.

„În ceea ce privește (…) evoluția cifrei de afaceri, deocamdată vedem în unele cazuri o mică scădere a încasărilor, dar nu foarte semnificativă, depinde desigur și de domeniu. La Covasna unde avem printre clienți mai multe hoteluri care au fost închise o bucată de timp, e clar că în perioada aceasta avem pierderi. Au fost pierderi și în unele industrii, dar din fericire nu foarte multe, unde ori s-a suspendat activitatea timp de câteva săptămân, sau s-a decis închiderea unor unități mai mici, probabil va mai dura o lună sau două până când vom trage concluziile. În perioada aceasta, tocmai pentru a evita contactul cu consumatorii nu am făcut citiri de contoare, deci am mers pe valori estimate, din iulie reîncepem citirea contoarelor și atunci vom ști exact cam cum stăm cu cantitățile facturate”, a explicat Kozsokar Attila într-un interviu la We Radio.

La finalul lunii martie, conducerea operatorului regional a luat decizia de a suspenda citirea apometrelor atât la blocuri cât și la casele particulare, pentru a fi evitat contactul cu consumatorii.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio