Ştiri locale

Din cauza creșterii numărului infecțiilor respiratorii, Spitalul Județean suspendă vizitele pe mai multe secţii

Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe sistează, începând de săptămâna aceasta, vizitele în 6 secții destinate copiilor, măsura fiind luată ca urmare a creșterii numărului infecțiilor respiratorii la nivelul județului Covasna.

Astfel, începând de luni, 9 ianuarie, pacienții internați în secțiile Boli infecțioase copii, Pediatrie, Neurologie Pediatrică, Psihiatrie Pediatrică, Neonatologie și Obstetrică, nu vor mai putea primi vizita aparținătorilor. Reprezentanții unității medicale au transmis că vizitele sunt suspendate pe perioadă nedeterminată.

Publicitate

„Începând de luni, 9 ianuarie, vizitarea pacienţilor internaţi în secțiile Pediatrie, Neurologie Pediatrică, Psihiatrie Pediatrică, Boli infecțioase copii, Neonatologie și Obstetrică, se suspendă pe perioadă nedeterminată. Decizia a fost luată  pe fondul creşterii numărului de cazuri de infecții respiratorii la nivelul județului Covasna. Mulțumim pentru înțelegere!”, au transmis reprezentanții spitalului, într-o postare pe Facebook.

La nivel național, autoritățile sanitare au instituit stare de alertă epidemică și au pregătit un set de recomandări pentru a preveni răspândirea gripei. Sunt vizate, în primul rând, școlile și grădinițele, unde riscul de infectare este foarte ridicat.

Printre măsuri se numără realizarea unui triaj epidemiologic zilnic, acolo unde este posibil, dar și folosirea măștilor sanitare.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio