Ştiri locale

Din cauza consumului excesiv de alcool, peste 140 de urgenţe la Spitalul Judeţean Sfântu Gheorghe

Numărul covăsnenilor care se prezintă la Urgențele Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe în urma consumului excesiv de alcool este în uşoară creştere, comparativ cu primele trei luni ale anului trecut, conform datelor Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Covasna.

Dacă în 2020, până la finalul lunii martie au fost înregistrate 128 urgențe, dintre care una cu suspiciune de consum de droguri, în primele 3 luni ale acestui an nu au fost înregistrate urgenţe pe fondul consumului de droguri, însă numărul pacienţilor care au ajuns la spital după ce au abuzat de alcool a ajuns la 141.

Publicitate

„La efectuarea unei analize comparative cu privire la datele statistice pe care ni le transmite Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Judeţean Dr.Fogolyan Kristof din Sfântu Gheorghe, se poate observa că dinamica înregistrărilor este cam aceeași (…) În anul 2020, cel mai vârstnic pacient înregistrat a avut 72 de ani, iar cel mai tânăr 19 ani. În primele 3 luni din acest an, cel mai vârstnic pacient înregistrat avea 79 de ani, iar cel mai tânăr 21 de ani”, ne-a precizat Liliana Lazea, coordonatoarea CPECA Covasna.

Consumul excesiv de alcool are efecte negative asupra întregului organism, crește riscul de anxietate, depresie și tulburări mintale, slăbește sistemul imunitar, reduce rezistența organismului în fața bolilor infecțioase și crește riscul sindromului de detresă respiratorie – una dintre cele mai severe complicații ale Covid-19.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio