Din 21 iunie, Facebook va șterge videoclipurile live mai vechi de 30 de zile

Facebook a început să notifice utilizatorii că pe 21 iunie va începe ștergerea videoclipurilor live mai vechi de 30 de zile, oferindu-le o perioadă de grație de 90 de zile pentru a le salva sau transfera, înainte ca acestea să fie eliminate definitiv.

Măsura face parte din noua politică de retenție a conținutului implementată de Meta pentru Facebook Live. Compania susține că schimbarea urmărește alinierea la „standardele din industrie” și îmbunătățirea performanței generale a platformei. Conform noilor reguli, toate transmisiunile live vor fi șterse automat la 30 de zile după difuzare, cu excepția cazului în care utilizatorii decid să le păstreze.

Până acum, videoclipurile live de pe Facebook rămâneau accesibile pe termen nedefinit, fiind o unealtă utilă pentru creatori și branduri în arhivarea evenimentelor sau transmisiunilor importante. Acest lucru este pe cale să se schimbe.

Ce trebuie să știe utilizatorii

Noua politică nu se aplică doar transmisiunilor viitoare. Facebook vizează și videoclipurile live arhivate în urmă cu luni sau chiar ani. Utilizatorii afectați au început să primească notificări, atât în aplicație cât și pe email, care includ un cronometru de 90 de zile. După expirarea acestui termen, videoclipurile vor fi șterse permanent, dacă nu sunt salvate sau exportate.

Pentru a facilita gestionarea conținutului, Facebook oferă mai multe opțiuni:

  • Descărcare manuală: videoclipurile pot fi descărcate individual din profil, pagină sau Meta Business Suite.
  • Descărcare în masă: din Activity Log, utilizatorii pot filtra conținutul după „Your live videos”, selecta o perioadă și descărca mai multe videoclipuri simultan.
  • Export în cloud: transfer direct către servicii precum Google Drive sau Dropbox.
  • Convertire în Reels: clipurile scurte pot fi salvate ca Reels, care nu vor fi afectate de politica de ștergere.
  • Amânare: Meta oferă o extensie unică de șase luni, care poate fi activată din notificare prin opțiunea „Postpone the deletion”.

De ce această schimbare?

Meta afirmă că decizia are scopul de a eficientiza experiența video live și de a reduce volumul de conținut învechit stocat pe platformă. Chiar dacă noua politică ar putea nemulțumi creatori sau afaceri care se bazau pe arhivele live, compania susține că direcția reflectă tendințele actuale în gestionarea conținutului digital.

Utilizatorii sunt îndemnați să își verifice arhivele și să ia măsuri înainte de expirarea termenului de 90 de zile. După această perioadă, recuperarea conținutului va fi imposibilă.

Pentru mulți, această actualizare este un semnal de alarmă cu privire la proprietatea digitală și nevoia de a face copii de siguranță ale conținutului important.

Distribuie, să afle şi alţii
Publicitate
Publicitate