Ştiri

„Detoxifiere digitală”. O insulă din Europa a devenit prima destinație turistică fără telefoane mobile

O insulă din Finlanda a devenit prima destinație turistică fără telefoane mobile, o decizie prin care vizitatorii sunt îndemnați să se deconecteze de la tehnologie și să se bucure de natură, potrivit CNN.

Insula face parte din cele 41 de parcuri naționale ale țării. Nu este locuită, dar aici trăiesc multe specii de păsări și plante rare. Compania care o administrează spune că renunțarea la telefon este o decizie voluntară, dar speră că tot mai mulți vizitatori vor apela la această așa-numită „detoxifiere digitală”. Mai puțin timp pe telefon, mai mult pentru experiențe noi – acesta este principiul care a stat la baza deciziei.

Deși poate fi dificil pentru unii să reziste să verifice e-mailurile și actualizării rețelelor de socializare în timpul vacanței, insula Ulko-Tammio din Finlanda îi îndeamnă pe vizitatori să ignore ecranele și să se bucure de natură.

Susținând că este prima insulă turistică fără telefoane din lume, Ulko-Tammio este situată în Golful Estic al Finlandei, un parc național din națiunea nordică care a fost desemnată „cea mai fericită țară din lume” șase ani la rând.

„Insula Ulko-Tammio, care se află în largul coastei Hamina, va fi o zonă fără telefoane în această vară. Dorim să îi îndemnăm pe turiști să își închidă telefoanele și să se bucure cu adevărat de insule”, a declarat Mats Selin, expert în turism.

Participarea la dezintoxicarea digitală pentru turiștii din Ulko-Tammio este voluntară și, din moment ce insula este acoperită de o rețea de telefonie mobilă funcțională, tentația va fi mereu prezentă.

Cu toate acestea, personalul de la Parks & Wildlife Finland, compania care administrează insula, speră ca această campanie să determine turiștii să se deconecteze și să se bucure de natură.

Publicitate
banner we radio