Ştiri locale

„Despre oameni și cartofi”, sold out cu 4 luni înainte de următoarea reprezentație

Toate biletele la spectacolul Teatrului „Andrei Mureșanu” (TAM) din Sfântu Gheorghe, „Despre oameni și cartofi” în regia lui Radu Afrim, au fost vândute cu mai bine de 4 luni înainte de următoarea reprezentație.

În luna martie a acestui an actorii TAM au lansat un proiect cultural de incluziune socială care cuprinde, printre altele, un turneu cu acest spectacol în comunitățile din apropierea municipiului Sfântu Gheorghe. Astfel, următoarea reprezentație de la Sfântu Gheorghe este programată abia la sfârșitul lunii septembrie, însă spectacolul se va juca cu casa închisă.

„Cei de la Colegiul Național Mihai Viteazul vor neapărat să vină cu mai multe clase, să vadă spectacolul „Despre oameni și cartofi”, și cum cu acest spectacolul suntem numai în turneu în perioada asta, și nu cred că mai apucăm să îl jucăm acasă în stagiunea asta, pentru spectacolul programat în 27 septembrie am închis casa de acum, vânzând toate biletele Colegiului Național”, ne-a declarat managerul TAM, Anna-Maria Popa.

„Despre oameni și cartofi”, a cărui premieră a avut loc în luna septembrie a anului trecut, și-a propus să crească nivelul de conștientizare a comunității, cu privire la dificultățile zilnice cu care se confruntă comunitatea romă.

Spectacolul este inspirat de o tragedie care a avut loc în județul Covasna în urmă cu 7 ani, când  nouă persoane și-au pierdut viața, după ce remorca în care se aflau a fost spulberată de un tren, atunci când se întorceau de la cules cartofi.

De la lansarea proiectului cultural și până în prezent, „Despre oameni și cartofi” a ajuns în localitățile Gheorgheni, Săcele și Brașov, iar ultimele două spectacole din cadrul turneului de incluziune socială se vor juca la Focșani (14 mai) și Bacău (16 mai).

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio