
Deschiderea secţiei modulare a Spitalului Judeţean, amânată din nou. Proiectul inițial a fost modificat
Deschiderea secţiei modulare care va trata urgențele suspecte sau confirmate COVID-19, pe care conducerea Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe a înființat-o în curtea unității medicale, a fost din nou amânată.
Proiectul inițial a suferit unele modificări, după ce s-a ajuns la concluzia că este nevoie de câteva îmbunătățiri, lucru care va genera și costuri mai mari față de cele stabilite inițial.
„Acum o săptămână am îmbunătățit proiectul, în interior am făcut câteva modificări, respectiv am luat decizia de a acoperi pe timpul iernii, pentru că va fi o clădire de durată. Din experiența altor spitale care au construit clădiri modulare cu destinație medicală, și care au avut probleme cu infiltrațiile în timpul ploios, am luat decizia să facem un acoperiș, lucru care durează (…) Asta înseamnă că au crescut și costurile (…) Sper că până la sfârșitul săptămânii viitoare vom putea începe lucrul în noua clădire”, a explicat managerul spitalului, Andras-Nagy Robert.
Construcția noii unități a fost demarată spre finalul lunii iunie, din dorința conducerii spitalului de a relua tratamentele bolnavilor non-COVID și de a trata separat pacienții suspecți sau confirmați pozitiv, iar termenul pentru finalizare a fost decalat cu câteva săptămâni, printre altele și din pricina vremii nefavorabile.
Noua unitate, care va funționa temporar, pe o durată de doi ani, va dispune, printre altele, de punct de triaj epidemiologic, zone de tratament separate pentru pacienții confirmați și pentru cei suspecți COVID-19, dar și de circuite separate pentru pacienți și personalul medical.
Miercuri, în Spitalul Județean de Urgență se aflau internate 11 persoane suspecte și alte 28 diagnosticate cu noul coronavirus, printre pacienții cu teste pozitive fiind și doi minori.
(Ioana Ardeleanu)
