Sport

Derby-ul dintre Alexandria şi Sepsi-SIC e în direct la Digi Sport

În meciul din etapa a 13-a din Liga Naţională de Baschet feminin se întâlnesc ocupantele locurilor 1 și 3. Sepsi-SIC are un parcurs perfect până acum în campionat, cu 10 victorii din 10 etape, în timp ce formația din Alexandria este surpriza de pe locul 3, cu 7 victorii și 3 înfrângeri.

Teleormănencele au câștigat toate cele 6 partide pe care le-au jucat acasă în această ediție de campionat, în timă ce Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe s-a impus în cele 5 meciuri pe care le-a jucat în deplasare.

Ambele echipe au avut o pauză mai lungă de la ultimul meci, jucat în 23 decembrie. CSBT Alexandria a câștigat acasă cu Sirius Târgu Mureș, scor 76-64, în timp ce Sepsi a plecat cu cele două puncte de la Arad, scor 82-58.

Campioana en-titre a avut etapă liberă în 28 decembrie, când trebuia să joace cu retrasa Phoenix Galați. Teleormănencele aveau inițial programat meciul din etapa a 12-a cu Olimpia Brașov în ultima intermediară de anul trecut. Dar brașovencele nu au avut sala disponibilă, astfel că meciul a fost amânat pentru 24 ianuarie.

În meciul tur, în etapa a 4-a, Sepsi SIC s-a impus în duelul cu Alexandria, scor 85-73. Atunci formația lui Mădălin Piperea a condus până la ultima pauză, dar gazdele s-au desprins pe contraatac în ultimul sfert.

A fost a 18-a întâlnire între cele două formații din 2012 până acum. Echipa lui Zoran Mikes a obținut în octombrie a 15-a victorie consecutivă în duelurile directe cu CSBT. Scorul general al disputelor este 17-1 pentru alb-verzi. CSBT a obținut singura victorie cu Sepsi în octombrie 2013, pe propriul teren.

Echipa din Covasna are cel mai bun atac din campionat cu 81,1 puncte/meci și cea mai bună apărare cu o medie de 62 de puncte primite. CSBT Alexandria are a doua apărare cu 70,3 puncte primite/meci și al treilea atac cu 76,3 ppg.

Meciul dintre CSBT Alexandria și Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se joacă sâmbătă de la ora 18 la Sala Sporturilor din Alexandria. Partida va fi transmisă pe DigiSport 4.

(Sursa: totalbaschet.ro)

 

Publicitate
banner we radio