Ştiri locale

Deputatul UDMR Marton Arpad candidează pentru al optulea mandat

Organizaţia UDMR Covasna a adunat în decurs de zece zile peste 28.000 de semnături pentru susţinerea candidaţilor propuşi pentru alegerile parlamentare din luna decembrie, printre aceştia regăsindu-se şi Márton Árpád, care candidează pentru al optulea mandat de deputat.

„80% dintre candidaţi sunt noi şi avem o colaborare cu Partidul Civic Maghiar, care a primit un loc pe lista noastră, la Camera Deputaţilor, iar reacţia comunităţii a fost pozitivă, dovadă faptul că în decurs de zece zile am adunat peste 28.000 de semnături”, a declarat preşedintele executiv al UDMR Covasna, Gruman Robert.

Publicitate

Prima pe lista UDMR Covasna pentru Camera Deputaţilor este politologul Benkő Erika, iar al doilea, deputatul Márton Árpád, care candidează pentru al optulea mandat. Locul al treilea a fost atribuit preşedintelui Partidului Civic Maghiar Covasna, Kulcsár Terza-József, în baza unui acord de colaborare încheiat între cele două formaţiuni politice, iar următoarele locuri sunt ocupate de Konczei Csaba, Dezső Csongor şi Olteán Csongor.

Pentru Senat candidează actualul deputat Fejer Laszlo, economistul Miklós Zoltán, preotul reformat Makkai Péter şi Sütő Mária Rita.

Din 1990 şi până în prezent, UDMR Covasna a reuşit să îşi adjudece în mod constant ambele mandate de senatori şi trei mandate de deputat, cel de-al patrulea revenind, în urma redistribuirii voturilor, unuia sau altuia dintre candidaţii partidelor româneşti.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio