Ştiri locale

Deputatul Octavian Goga va candida pentru funcţia de preşedinte al PSD Covasna

Deputatul Octavian Goga, care a demisionat duminică din PMP şi a anunţat că va activa în grupul parlamentar PSD, a declarat că va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, menţionând că nu a primit nicio recompensă pentru a face acest lucru.

„Nu mi-a dat nimeni nimic, sunt numai poveşti. Le-am spus celor din PMP că vreau să votez moţiunea pentru că mi se pare o chestie normală, pentru că eu vreau să fie linişte în ţară şi cu asta basta. Nu mi s-a oferit nimic, de la nimeni. Pot să facă şi două plângeri penale împotriva mea, nu numai una. (…) Nu m-am regăsit între ei (PMP – n.r.) şi de asta am plecat. Dacă PMP vota moţiunea de cenzură, rămâneam în PMP fără nicio problemă. (…) Ştiţi foarte bine că eu am fost în PSD şi am plecat şi nu a fost scopul meu în viaţă să trec din nou la PSD. Repet, eu vreau să fie linişte în ţară, vă daţi seama că, dacă nu trece moţiunea, va fi circ. Eu voi vota moţiunea”, a declarat Octavian Goga.

Publicitate

El a mai spus că intenţionează să candideze pentru funcţia de preşedinte al PSD Covasna, în momentul în care vor fi organizate alegeri pentru această funcţie, deţinută în prezent de fostul deputat Horia Grama.

Octavian Goga a informat duminică Biroul Permanent că a demisionat din PMP începând cu data de 18 iunie şi că va activa în grupul parlamentar al PSD, iar la scurt timp, preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a anunţat că această formaţiune politică va depune împotriva acestuia o plângere penală pentru trafic de influenţă şi primirea de foloase necuvenite.

Potrivit lui Tomac, PSD i-ar fi oferit lui Octavian Goga „un loc de muncă bine plătit” pentru soţie.

„Este inadmisibil ca un parlamentar să plece dintr-un partid în altul, tocmai pentru că se folosesc asemenea practici ticăloase. (…) Domnia sa a intrat în Parlament prin redistribuire, ar trebui să aibă o minimă decenţă faţă de ce a putut să-i ofere PMP. (…) Motivaţia a fost că i s-a promis soţiei domniei sale un loc de muncă bine plătit. Este o chestiune care nu mai are nimic cu politica. Este o formă de trafic de influenţă şi primire de foloase necuvenite”, a detaliat Eugen Tomac, arătând că există şi alte elemente care vor fi trecute în plângerea penală.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio