Ştiri locale, Video

VIDEO. Demonstraţie aviatică la Sfântu Gheorghe de Ziua Drapelului Naţional

Ziua Drapelului Naţional a fost marcată marţi, la Sfântu Gheorghe, printr-o ceremonie militară şi un spectacol aviatic.

Festivităţile au avut loc la statuia Ostaşului Român din zona Gării, dezvelită în 1974 în memoria luptelor de eliberare a oraşului, Sfântu Gheorghe fiind primul oraş din Ardealul de Nord eliberat de sub ocupaţie străină în septembrie 1944.

Publicitate

Pe catargul de lângă monument a fost înălţat un tricolor care a fost sfinţit în cursul dimineţii în capela din incinta Unităţii Militare Vânători de Munte din Sfântu Gheorghe.

Spectacolul aviatic a fost susţinut de piloţi şi paraşutişti de la Aeroclubul României-Braşov. Paraşutiştii au sărit din avionul care a survolat zona, aducând la sol un steag tricolor de mari dimensiuni.

La festivităţile organizate de Prefectura Covasna, Garnizoana Militară Sfântu Gheorghe şi Asociaţia de tineret GRIT au luat parte cadre militare, veterani de război, reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, ai partidelor politice, instituţiilor publice şi societăţii civile, precum şi elevi şi studenţi.

În încheierea manifestării, participanţii au defilat în faţa monumentului cu un streag tricolor în lungime de aproximativ o sută de metri.

Publicitate
banner we radio