Ştiri locale

Demolarea fostului hotel Bodoc ar putea începe în acest an

Demolarea fostului hotel Bodoc din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, în locul căruia autorităţile locale vor să construiască un centru multicultural, ar putea începe în acest an, a declarat primarul Antal Arpad.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe şi Consiliul Judeţean Covasna au aprobat asocierea cu Fundaţia Sapientia în vederea realizării acestui centru multifuncţional şi de tineret, care va cuprinde, printre altele, o modernă sală de concerte şi o bibliotecă publică, iar, potrivit primarului, dacă lucrurile vor decurge conform planurilor, atunci demolarea clădirii actuale ar putea începe până la finele acestui an.

Publicitate

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a precizat că viitorul centru va găzdui, printre altele, Ansamblul de dansuri populare „Haromszek” şi Biblioteca Judeţeană „Bod Péter”, care în prezent funcţionează într-un spaţiu impropriu.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a achiziţionat hotelul Bodoc în anul 2014 cu suma de 745.000 de euro de la un om de afaceri braşovean care îl cumpărase în 2003 împreună cu alte active ale fostei SC Turism şi Agrement „Oltul”, scoase la privatizare.

După cumpărare, autorităţile locale şi-au exprimat intenţia de a-l reabilita şi de a amenaja aici spaţii pentru birouri, o sală modernă de conferinţe, precum şi un centru wellness de patru stele, dar nu au avut resursele financiare necesare şi nici nu au găsit un partener privat interesat.

Drept urmare, au scos hotelul la licitaţie cu un milion de euro, însă nici după cea de-a patra licitaţie nu au reuşit să îl vândă, deşi au redus preţul până aproape de cel de achiziţie, iar în cele din urmă au decis să îl demoleze, pentru a construi în locul lui acest centru multicultural şi de tineret care, potrivit planurilor, ar putea fi finalizat în 2024-2025.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio