Ştiri locale

Degustări şi concursuri de băut apă minerală, la Festivalul „Aquarius”, pe 24 septembrie

Asociaţia Pentru Dezvoltarea Turismului Covasna a început pregătirile pentru cea de a zecea ediţie a Festivalului apelor minerale „Aquarius”, care are ca scop promovarea potenţialului natural şi balneo-turistic al judeţului.

Directorul executiv al Asociaţiei, Jánó Szabolcs, a declarat că festivalul va avea loc pe data de 24 septembrie, cel mai probabil în municipiul Târgu Secuiesc, acesta fiind organizat în fiecare an în altă localitate din judeţ.

În cadrul festivalului vor fi prezentate atât ape minerale îmbuteliate, cât şi neîmbuteliate, provenind din izvoare mai mici şi mai puţin cunoscute.

Ca şi în anii precedenţi, vor avea loc degustări şi concursuri de băut apă minerală, un concurs de preparat clătite cu apă minerală, expoziţii şi spectacole. Festivalul „Aquarius” se înscrie în programul Zilelor turismului covăsnean, care se vor desfăşura în perioada 19-25 septembrie a.c.

În judeţul Covasna sunt câteva mii de izvoare de apă minerală, unele devenite branduri, altele cunoscute doar de localnici, care le folosesc ca leacuri pentru diverse boli.

Spre exemplu, în staţiunea Vâlcele, de lângă Sfântu Gheorghe, există un izvor de apă minerală cu un conţinut extrem de mare de magneziu, 335 de miligrame la litru, prin urmare este un excelent remediu pentru una dintre bolile secolului – stresul. La Şugaş Băi, în apropierea municipiului Sfântu Gheorghe, se găseşte izvorul Elisabeta, folosit de sute de ani ca remediu împotriva bolilor hepatice şi gastritelor.

În nordul judeţului, la Balvanyos, se află „izvorul de ochi”, care care localnicii spun că tratează conjunctivitele. Copacii din jurul izvorului sunt acoperiţi cu o puzderie de batiste folosite de cei ce şi-au spălat ochii cu „apa miraculoasă” şi care cred spusele bătrânilor că astfel vor scăpa de boli. Numai în jurul oraşului staţiune Covasna, unde există singurul spital din România de recuperare în urma bolilor cardiovasculare, se găsesc peste 1.000 de izvoare de apă minerală.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio