Ştiri locale

Defilare pe străzile din Sfântu Gheorghe, cu prilejul Zilei Pompierilor

Angajaţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna şi membri ai echipelor voluntare de pompieri din judeţ au defilat, miercuri, pe străzile din Sfântu Gheorghe, în deschiderea festivităţilor organizate în centrul municipiului, cu prilejul Zilei Pompierilor din România.

În cadrul ceremoniei au fost înaintaţi în grad un număr de cinci ofiţeri şi subofiţeri, fiind recompensaţi pentru profesionalism şi comportament exemplar.

Publicitate

Locotenent-colonelul Viorel Timar, împuternicit al prim-adjunct al ISU Covasna, a declarat că toţi angajaţii instituţiei merită apreciere şi recunoştinţă pentru dăruirea cu care îşi fac meseria, subliniind că în spatele uniformelor nu sunt “nişte super eroi”, ci nişte oameni obişnuiţi, demni de încredere, care îşi iau foarte în serios misiunea de a fi în slujba cetăţenilor.

Manifestările dedicate Zilei pompierilor din România şi aniversării a 49 de ani de la înfiinţarea Grupului de Pompieri Covasna au început în urmă cu aproximativ o săptămână şi au cuprins, printre altele, expoziţii de tehnică de intervenţie şi exerciţii demonstrative.

Ca şi în anii precedenţi, angajaţii ISU Covasna i-au adus un omagiu fostului lor coleg, soldatul Vasile Popiuc, care şi-a pierdut viaţa la datorie, în timpul unui incendiu produs în data de 25 august 1969 la moara din Sântionlunca, comuna Ozun. Acesta a primit titlul de “Erou al trupelor de pompieri” şi a fost avansat postmortem la gradul de sergent-major.

Manifestările dedicate Zilei Pompierilor vor continua pe 14 şi 15 septembrie, în municipiul Sfântu Gheorghe cu programul “24 de ore de mişcare”, care va cuprinde numeroase activităţi sportive desfăşurate timp de 24 de ore.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio