Ştiri locale

Deficit de personal la ISU şi Jandarmeria Covasna, în plină pandemie

Pandemia a creat locuri de muncă în anumite domenii, unde a fost nevoie de suplimentarea personalului. Este şi cazul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi de Jandarmi Județean (IJJ) Covasna.

Şi deşi în ultimele luni, ambele structuri au organizat angajări fără concurs, până la încetarea stării de alertă, încă există deficit.

Publicitate

La ISU Covasna, de exemplu, deficitul de personal operativ și neoperativ este de 14%, deşi instituţia și-a mărit efectivele prin încadrarea directă a 8 persoane, pe o durată determinată care nu poate depăși 30 de zile de la data încetării stării de alertă.

„Putem spune că avem un deficit de 14% personal operativ și neoperativ în conditiile în care în perioada 19.09 – 07.10.2020 am desfășurat un proces de selecție în vederea ocupării unor posturi de execuție vacante, pe o perioadă determinată, până la încetarea stării de risc epidemiologic, prin încadrare directă, proces prin care au fost selecționate 8 persoane”, ne-a transmis inspectorul șef al ISU Covasna, lt. col. Adrian Simtea.

14 posturi de execuţie, cu încadrare directă, şi la Jandarmerie

Şi Jandarmeria Covasna a organizat în perioada 16-26 octombrie selecție pentru încadrarea fără concurs a 14 posturi de execuție vacante de subofițer, fiind disponibile 9 posturi la Detașamentul 1 Jandarmi mobil Sfântu Gheorghe; câte două la Detașamentul 3 Jandarmi Târgu Secuiesc şi Întorsura Buzăului – Grupa a doua supraveghere și intervenție; respectiv unul la Postul de jandarmi montan Covasna.

„Urmare a schimbului de generații, personalul cu vechime trece în rezervă, instituția noastră primind un suflu tânăr din rândurile instituțiilor militare de învățământ ale M.A.I. În această perioadă, ca o necesitate impusă de lupta pentru stăvilirea pandemiei COVID-19, la nivelul MAI s-a decis ocuparea unor posturi pe durată determinată prin încadrare directă, urmând ca și la nivelul Inspectoratului nostru să fie încadrate un număr de 14 posturi vacante”, ne-a explicat purtătorul de cuvânt al IJJ Covasna, Ionel Mănăilescu.

Dosarele s-au putut depune până în data de 26 octombrie, urmând ca în perioada 03-05 noiembrie candidații care au îndeplinit condițiile legale, criteriile de recrutare, condițiile de ocupare prevăzute în fișa postului, respectiv cele ale căror dosare de recrutare au fost complete, corect întocmite și depuse în termenul limită prevăzut în anunțul de concurs să susțină un interviu la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna, conform unei planificări nominale care va fi postată pe site-ul www.jandarmeriacovasna.ro.

Lista persoanelor pentru care s-a decis încadrarea va fi publicată în data de 9 noiembrie atât pe site-ul www.jandarmeriacovasna.ro, și afișat la avizierul Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna.

Noii angajați sunt încadrați fără concurs, iar la expirarea termenului de cel mult 30 de zile de la încetarea stării de alertă vor fi trecuți în rezervă de drept.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio