Ştiri

Declarația pe propria răspundere pentru părinți va fi eliminată

Declarația pe propria răspundere pentru părinți va fi eliminată din normele pentru începerea școlii, anunță ministrul Educației potrivit stiriedu.ro. Declarația vine după ce săptămâna trecută Monica Anisie declara public că părinții pot completa acel formular cu „din câte cunosc”, pentru a nu fi trași la răspundere.

„I-am solicitat domnului ministru Tătaru să fie eliminată acea declarație pe propria răspundere din partea părintelui și acesta a fost de acord.

Normele pentru începerea școlii pe care le publicăm marţi nu vor mai cuprinde declarația pe propria răspundere”, a spus Monica Anisie, potrivit sursei citate.

Declarația privind eliminarea documentului respectiv, a ministrului Anisie, vine în contextul în care luni premierul Ludovic Orban a dat un ultimatum la începutul ședinței de Guvern miniștrilor Educației și Sănătății pe tema regulilor de deschidere a școlilor: „În cursul zilei de astăzi să ajungeți la o formă aproape definitivă a ordinului pentru deschiderea școlilor, astfel încât marți să fie comunicat”, le-a spus Orban lui Nelu Tătaru și Monicăi Anisie.

Publicitate
banner we radio